TUŽNA UTEHA ZA PORODICU ŠUMAHER: Čudo je bilo samo jedna velika laž!
Foto: Profimedia

Izrečena presuda

TUŽNA UTEHA ZA PORODICU ŠUMAHER: Čudo je bilo samo jedna velika laž!

Ostali sportovi -

Porodica Mihaela Šumahera izgubila je bitku koju je vodila poslednjih godina, ali joj je ostalo da se teši 'tužnom' pobedom.

U pitanju je tužba protiv jednog nemačkog časopisa koji je nesreću Mihaela Šumahera iskoristio za plasiranje priča o njegovoj porodici.

"Sud je zaključio kako je objava bila neistinita", kratko je obrazložila sudija Simone Kafer.

Šumaherova porodica tužila je magazin zbog narušavanja privatnosti, a ovog puta presuđeno je u njihovu korist. Magazin je tako dužan da isplati porodici Šumahera 50.000 evra odštete, kao i 65% iznosa sudskih triškova koji staju oko 950 evra.

Prethodnu tužbu, porodica Šumaher nije dobila.

Korina je na sudu tražila odštetu od 50.000 evra, ali je u petak sud u Hamburgu odbacio tužbu i u obrazloženju naveo kako naslovna strana nužno ne navodi ljude na razmišljanje da je Korina ostavila Mihaela i našla novu ljubav.

Porodica Šumaher od decembra 2013. godine i nesreće u francuskim Alpima pokušava da Mihaela u potpunosti izoluje od javnosti. Nemački mediji često izlaze u javnost sa novim informacijama, a zbog nekih od njih Šumaherovi su podigli tužbe.

Jedna od njih je protiv časopisa "Bunte" koji je objavio informaciju da "Mihael može da hoda". Porodica Šumaher je tražila 100.000 evra odštete, a presuda doneta danas.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Supermodeli, sportisti, muzičari: 5 poznatih ličnosti koje su šokirale svet priznanjem da su HIV pozitivne (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track