U SUSRET EVROPSKOJ UNIVERZIJADI: Hladan tuš studentima Beograda pred put u Zagreb
Foto: Kurir

Propust

U SUSRET EVROPSKOJ UNIVERZIJADI: Hladan tuš studentima Beograda pred put u Zagreb

Ostali sportovi -

Buran period u Univerzitetskom sportskom Savezu Beograda se ne stišava. Nakon čudne odluke predsednika Saveza Vladimira Koprivice i sportskog direktora Stevana Šegrta da ne prijave ekipe Univerziteta u Beogradu za "Evropsku Univerzijadu" u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. jula, studenti traže odgovornost!

- Sa Univerziteta u Beogradu na pomenute igre su se plasirale četiri ekipe, muški i ženski futsal, kao i ženska selekcija u odbojci i košarci. USSB nije prijavio ekipe, a dobili su novac od Republike Srbije, upravo za međunarodni program za studente. Rok za prijavu je prošao i sada smo se obratili svim relevantinim institucijama da bi nam pomogli oko rešavanje trenutne situacije. Beograd i naš Univerzitet je domaćin Evropske Univerzijade 2020, te možete zamisliti posledice da se naše ekipe ne pojave u Zagrebu. Ko je onda odgovoran?! Tražimo ostavke u USSB i njenu reorganizaciju, jer na ovome studenti neće stati. Vreme je da se neko bavi studentskim sportom i njihovim interesima, a ne ličnim interesima pojedinaca. Moram da naglasim da je velika sreća da je uprava Univerziteta u Beogradu odmah reagovala, te obećala da će studenti nastupiti u Zagrebu i Rijeci - ističe predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu Stefan Tanasković.

Ovim povodom oglasio se i Vladimir Smuđa, koordinator rada Studentskih organizacija, zaštitnik prava akademaca na Univerzitetu u Beogradu.- Rad USSB nije transparentan. Nijedan student na Univerzitetu ne zna ko je član tog Saveza, ne postoje zapisnici, odluke, materijali se podmiču studentima na vratima pred Skupštinu, koja se svega jednom godišnje održava. Ko će za to da odgovara - pita Vladimir Smuđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track