UDOVIČIĆ: Sportisti će ubuduće biti brzo nagrađeni!
Foto: Marina Lopičić

Ministar obećao

UDOVIČIĆ: Sportisti će ubuduće biti brzo nagrađeni!

Ostali sportovi -
Udovičić je čestitao košarkašicama i vaterpolistima, koji su ponaosob dobili po 20.000 i 30.000 evra i najavio da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je danas da će srpski sportisti ubuduće biti brzo i adekvatno nagrađivani za uspehe na velikim takmičenjima.

Udovičić je čestitao košarkašicama i vaterpolistima, koji su ponaosob dobili po 20.000 i 30.000 evra i najavio da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate.

"Poslednji uspeh vaterpolista napravio je veliki pomak kada je isplata nagrada i briga o našim sportistima. Premijer Vučić je obećao da će nagrade biti isplaćene za sedam dana. Ono sto je rečeno, to je i urađeno. Danas nikome ne dugujemo", rekao je Udovičić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

On je poručio da najbolji sportisti više neće morati da čekaju po godinu i po dana kako bi bili nagrađeni za svoj rad, kao što je to bio slučaj dok je bio reprezentativac.

"Smatram da su novčane nagrade od 20.000 i 30.000 evra veliki izdatak za budžet Vlade Srbije, ali oni su to apsolutno zaslužili. Zahvaljujem se premijeru Vučiću jer je prepoznao značaj sporta. Očekujem da ovakve nagrade budu podstrek i za ostale i da će nas uskoro obradovati i kajakaši, atletičari, košarkaši", rekao je Udovičić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut rekao je da je nagrada obeveza da ovaj sport donese u Beograd još jedno evropsko zlato ove godine.

"Zahavlio bih se Vladi Srbije, premijeru i ministru Udovičiću, koji je uložio trud da se nagradi ne medalja, nego put koje su prešle košarkašice od 2011. godine kada nisu bile respektabilna reprzentacija do toga da postanu najbolje u Evropi. Nagrada je možda velka, ali daje motiv svima da put do evropskog zlata ima nagradu i navijača, ali i države", rekao je Kleut.

Njegov kolega iz Veterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan poručio je da je nagrada dodatni motiv za nove uspehe vaterpolista.

"Čuli smo proteklih dana mnogo obećanja, a ja sada mogu da potvrdim da je obećanje i ispunjeno. Na taj način čelni ljudi ove zemlje pokazali su koliko cene sportiste i rezultate koje oni ostvaruju", rekao je Marjan.

Vlada Srbije usvojila je juče na sednici Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvondou i veslanju. Vaterpolisti su nedavno Kazanju na ubedljiv način osvojili titulu prvaka sveta, dok su košarkašice 28. juna u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68 i postale najbolje u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track