UMRO ZA VOLANOM: Preminuo legendarni vaterpolista Nenad Manojlović
Foto: Marina Lopičić

Vaterpolo ostao bez velikog sportskog radnika

UMRO ZA VOLANOM: Preminuo legendarni vaterpolista Nenad Manojlović

Ostali sportovi -
Manojlović je kao selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i Sidneju 2000. godine

Nenad Manojlović (1954), bivši proslavljeni vaterpolista i selektor reprezentacije naše zemlje, preminuo je danas u 61. godini. Smrt ga je zadesila na putu prema Sofiji gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Nenad Manojlović je rođen 1954. U karijeri je najviše igrao za Partizan. Bio je trener crno-belih sa kojim je osvojio duplu krunu 1995. Uspešno je vodio i Niš. Reprezentaciju SR Jugoslavije odnosno Srbije i Crne Gore je vodio u periodu od 2000. do 2004.

Manojlović je kao selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i Sidneju 2000. godine. Na svetskim prvenstvima u Fukuoki 2001. i Barseloni 2003. godine osvojio je srebrnu i bronzanu medalju, kao i zlatne medalje na Evropskim prvenstvima u Budimpešti 2001. i Kranju 2003. godine.

Posle selektorske funkcije postao je sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije, a do nedavno je obavljao funkciju predsednika Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije.

Nenadov brat Predrag Manojlović preminuo je pre samo dva meseca. Po svemu sudeći Nenad nije mogao da prežali smrt svog brata, takođe istaknutog vaterpoliste i sportskog radnika.

Datum komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

http://www.youtube.com/watch?v=Z6fqU5kuudw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track