USPELA AKCIJA: Tijana i Milica u humanoj misiji
Foto: OKS

Olimpijci na sportskom bazaru

USPELA AKCIJA: Tijana i Milica u humanoj misiji

Ostali sportovi -

Olimpijski komitet Srbije doprineo prikupljanju sredstava za izgradnju dečjeg onkološkog odeljenja u KC u Nišu

Veliki humanitarni sportski bazar u organizaciji jednog od najvećih humanitarnih radnika u Srbiji Jovana Simića održan je prošle nedelje u Beogradu. Sav prihod namenjen je izgradnji dečjeg onkološkog odeljenja u Kliničkom centru u Nišu.

Učešće u ovoj sjajnoj manifestaciji uzeo je i Olimpijski komitet Srbije, kao i FK i KK Partizan, FK Crvena zvezda, FK Čukarički, Košarkaški savez Srbije, Fudbalski savez Srbije, članovi ekipe filma „Montevideo, bog te video“ i mnogi drugi. Svoju opremu, lične dragocenosti, knjige i brojne druge stvari u ime OKS prodavale su u „Mikser hausu“ naše tekvondoistkinje koje su osvojile medalju na Olimpijskim igrama, Milica Mandić i Tijana Bogdanović, a posetioci su mogli da se druže i s Miroslavom Raduljicom, Aleksandrom Pavlovićem, Vladimirom Grbićem.- Drago mi je što ovo može da bude naš mali doprinos deci kojoj je pomoć stvarno preko potrebna. Nadam se da će oni ovako, korak po korak, dobijati sredstva neophodna za lečenje - rekla je olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić.

Veliki čovek... Jovan Simić
Veliki čovek... Jovan Simić

Na štandu „Šampioni srca“, volonteri istoimene humanitarne sekcije Matematičke gimnazije u Beogradu ugostili su sportiste Danila Ikodinovića, Milorada Čavića, glumce Bodu Ninkovića, Stefana Bundala, Nikolu Rakočevica i pisca Vladimira Kecmanovića.

Posao nije završenLJUDI, ŠALJITE PORUKETokom drugog humanitarnog sportskog sajma prikupljeno je 452.450 dinara, a zaposleni u organizaciji Egzit festivala dodali su još 150.000. Prva faza radova na hemato-onkološkoj niškoj klinici je pri kraju, a za završetak druge faze potrebno je 350.000 evra, što znači da posao nikako nije završen. Svi koji nisu mogli da dođu na sportski bazar mogu pomoći slanjem SMS poruke na 1150 ili uplatom na račun 170-300107150002-76 (Srbija) i SWIFT BIC: BACXRSBG,IBAN: RS35170003001071532092 kod Unikredit banke (za uplate iz inostranstva).

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja