USPEŠAN DEBI NOVE SELEKTORKE: Rukometašice Srbije na korak od plasmana na EP 2016.
Foto: RSS

Savladale Češku na gostovanju

USPEŠAN DEBI NOVE SELEKTORKE: Rukometašice Srbije na korak od plasmana na EP 2016.

Ostali sportovi -
Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Srpkinje su savladale Češku 30:25 (17:15) na gostovanju u Zlinu i tako praktično jednom nogom obezbedile učestvovanje na narednom velikom takmičenju. Za overu plasmana biće dovoljno savladati istog rivala u nedelju u Kraljevu (18 časova).

Izabranice v.d selektora Dragice Đurić, od samog starta su diktirale igru i rezultat. Jedino vođstvo Čehinja viđeno je u 11. minutu, kada je Luzumova postigla gol za 5:4, ali je ostatak meča u potpunosti pripao Krpež-Šlezak i drugaricama.Odličnu partiju su pružile Marija Čolić među stativama i Slađana Pop Lazić na poziciji pivotmena. Uz efikasnu Krpež-Šlezak, razigrane Lišćević, Živković i Stoiljković, Srbija je u 45. minutu došla do +5 – 24:19, a najviša prednost je iznosila 28:22 u 52. minutu. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Najefikasnije u našem timu bile Krpež Šlezak sa osam, odnosno, Pop Lazić i Živković sa po šest golova. Kod domaćina, Hrbkova je sedam puta bila precizna.

Dragica Đurić nije krila zadovoljstvo nakon ostvarenog trijumfa.

- Veoma sam srećna što smo pobedile na gostovanju u Češkoj. Čestitam igračicama. Ponosna sam na njih zbog prikazane fanatične borbenosti u odbrani zbog novih principa u odbrani. Bilo je i grešaka, ali će ih biti sve manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track