(KURIR TV) NEDOSTATAK KVORUMA: Odložena Izborna skupština OKS
Foto: Dado Đilas

Todorov NIJE IZABRAN ZA PREDSEDNIKA oks

(KURIR TV) NEDOSTATAK KVORUMA: Odložena Izborna skupština OKS

Ostali sportovi -

Izborna sednica skupštine Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) odložena je danas zbog nedostatka kvoruma.

1 / 13 Foto: Dado Đilas

Kurir TV je prenosio Izbornu skupštinu OKS.

Skupština OKS ima 65 članova, a za kvorum je neophodno prisustvo 33 delegata. Na današnjoj sednici u beogradskom hotelu Zira pojavilo se samo 14 delegata. Odlaganje je usledilo samo nekoliko dana nakon inicijative Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da se izmeni i dopuni Statut OKS.Izvršni odbor OKS je 15. novembra usvojio konačne liste kandidata za sve funkcije, a jedini za predsednika i naslednika Vlada Divca je predsednik džudo saveza Ivan Todorov. Za izbor novog predsednika je potrebna većina od ukupno 65 delegata ili više od 50 odsto od potencijalna 33 delegata.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

11:30 - Paspalj: Ovo je sramota!"Pravo da vam kažem, ja sam iz medija saznao da nećemo imati kvorum. Ima ljudi koji više znaju od nas. Od 65 delegata imali smo 14 što je tužno i pokazuje da nešto nije u redu. Sigurno je da OKS radi na jasan način, što je donelo boljitak sportistima. Sada smo kao što je rekao Diki (predsednik Divac, prim.aut) u periodu kada i sportisti imaju potrebe za sredstvima, koja mi nismo u mogućnosti da im pružimo. To moramo da rešimo, ali neću da se bavim time, šta i kako će se desiti. Ja sam stava da je Todorov bio dobar kanididat", rekao je Paspalj za Kurir.

11:15 - Divac: Ovo nije dobro!Divac je saopštio da je izborna Skupština odložena zbog nedostatka kvoruma. Na sednicu je došlo samo 14 delegata."Moramo da napravimo plan kako dalje. Mislim da je najbolje da IO OKS formira komisiju i ispita šta se i zašto desilo danas, kako bi sportistima rekli kojim putem idemo dalje. Predlažem da Đorđe Višacki kao generalni sekretar bude u komisiji, a kasnije ćemo videti šta dalje. Važno je da sportisti ne ispaštaju i da nađemo rešenje, jer što pre treba da nastavimo razgovore sa Ministarstvom omladine i sporta oko programa u godini koja dolazi", rekao je Divac.

11:00 - Definitivno odložena izborna Skupština OKSIzborna sednica skupštine Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) odložena je danas zbog nedostatka kvoruma. Skupština OKS ima 65 članova, a za kvorum je neophodno prisustvo 33 delegata, medjutim, na današnjoj sednici u beogradskom hotelu Zira pojavilo se samo 14 delegata. Odlaganje je usledilo samo nekoliko dana nakon inicijative Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da se izmeni i dopuni Statut OKS.Izvršni odbor OKS je 15. novembra usvojio konačne liste kandidata za sve funkcije, a jedini za predsednika i naslednika Vlada Divca je predsednik džudo saveza Ivan Todorov. Za izbor novog predsednika je potrebna većina od ukupno 65 delegata ili više od 50 odsto od potencijalna 33 delegata.10:50 - Izborna Skupština je odložena zbog nedostatka kvoruma?Izborna Skupština OKS biće najverovatnije odložena zbog nedostatka kvoruma. Jedini kandidat za predsednika OKS Ivan Todorov je došao na sednicu Skupštine. Očekuje se dolazak delegata. Prisutni su i aktuelni predsednik OKS Vlade Divac i potpredsednik Žarko Paspalj

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je nedavno konačne liste kandidata za predsednika, Izvršni odbor i Nadzorni odbor Olimpijskog komiteta Srbije i doneo odluku o zakazivanju izborne sednice Skupštine OKS za 28. decembar. Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije i poslednjih osam godina potpredsednik OKS, biće jedini kandidat za predsednika.U proteklih nekoliko dana pojedini srpski sportski savezi tražili su promenu Statuta OKS i održavanje vanredne sednice. Izbori za novog predsednika OKS biće održani danas u 11 sati u hotelu „Zira“. Skupština OKS broji 65 delegata. Za neophodan kvorum potrebna su 33 delegata, a zatim da 51 odsto prisutnih izglasa kandidata za predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track