BRAVO, DEVOJKE! Odbojkašice Srbije pregazile Tursku za bronzu na EP!
Foto: Cev.lu

Nastavljen niz dobrih rezultata

BRAVO, DEVOJKE! Odbojkašice Srbije pregazile Tursku za bronzu na EP!

Ostali sportovi -
Naša selekcija je na ovom takmičenju odigrala šest utakmica i ostvarila pet pobeda i jedan poraz i to u polufinalu EP od Rusije

ROTERDAM - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.Srbija je danas u Roterdamu u meču za treće mesto savladala selekciju Turske 3:0, po setovima 25:19, 25:17, 25:18.Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Milena Rašić sa 12 poena, dok je Tijana Bošković zabeležila 11. U poraženoj ekipi najbolja je bila Kubra Akman sa devet poena.Naša selekcija je na ovom takmičenju odigrala šest utakmica i ostvarila pet pobeda i jedan poraz i to u polufinalu EP od Rusije. Srbija je pre dve godine na EP bila četvrta. Ove godine osvojile su tri medalje na četiri takmičenja. Pre bronze na EP, osvojile su srebro na Svetskom kupu u Japanu i bronzu na Evropskim igrama u Bakuu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Rusije odbranila je titulu prvaka Evrope savladavši danas u finalnoj utakmici u Roterdamu domaću selekciju Holandije sa 3:0 u setovima (25:14, 25:20, 25:20).Srbija je još ranije obezbedila plasman na OI u Riju naredne godine.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Predsednik čestitao odbojkašicama bronzu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na trećem mestu i bronzanoj medalji osvojenoj na Evropskom prvenstvu u Roterdamu. "Drage odbojkašice, još jednom ste pokazale kako se brane boje srpske zastave. Borbom na terenu u jakoj konkurenciji postigle ste izvanredan rezultat osvojivši bronzano odličje i time omogućile da se srpska zastava zavijori na Evropskom prvenstvu", navodi se u čestitki predsednika Srbije. Današnjom pobedom odbojkaška reprezentacija Srbije obezbdila je put u Rio de Žaneiro, na Olimpijske igre 2016. godine.

III set

II set

Srbija je povela 3:1 u drugom setu. Usledila je odlična igra našeg tima koje su brzo stigla do 9:2. Turska je uspela da smanji prednost naših odbojkašica, koje su na drugi tehnički tajm-aut otišle s prednošću 16:13. Turkinje nisu mogle da pariraju Srpkinjama, a prednost našeg tima rasla je iz minuta u minut. Srbija je u finišu drugog seta povela 22:16. Srbija je drugi set dobila rezultatom 25:17.

I set

Turska je povela 1:0 u prvom setu, ali je onda usledila serija Srbije od 6:1 za vođstvo našeg tima od 6:2. Selektor Rusije je zatražio tajm-aut. Naša selekcija je držala prednost u većem delu prvog seta. Srbija je na drugi tajm-aut otišla s vođstvom od 16:13. Međutim, usledila je serija Turkinja koje su stigle do 17:17. Usledila je bolja igra Srbije, koja je prvi set dobila 25:19.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track