CRNO-BELI VRTIĆ NIJE IZDRŽAO: Radnički prvi put u istoriji osvojio Kup Srbije
Foto: Printskrin

Drama u Bečeju pripala Kragujevčani

CRNO-BELI VRTIĆ NIJE IZDRŽAO: Radnički prvi put u istoriji osvojio Kup Srbije

Ostali sportovi -
Radnički je večerašnjim trijumfom stigao do prvog trofeja u Kupu Srbije. Partizan je ostao na 23 osvojena nacionalna kupa

BEČEJ - Vaterpolisti Radničkog osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u finalu u Bečeju pobedili Partizan 5:4 (1:0, 2:1, 2:2, 0:1).Dva gola za Radnički postigaoje Petković, a po jednom u strelce su se upisali Dedović, Popović i Trajković. Pogotke za Partizan dali su Mandić, Tanasković, Gogov i Jakšić.Radnički je večerašnjim trijumfom stigao do prvog trofeja u Kupu Srbije. Partizan je ostao na 23 osvojena nacionalna kupa.Kragujevčani su u polufinalu pobedili Crvenu zvezde, a Partizan ekipu Vojvodine.Partizan Rajfajzen – Radnički 4:5 (0:1, 1:2, 2:2, 1:0)BEČEJ - Bazen: "Đorđe Predin Badža". Gledalaca 1.000. Sudije: Ovjin Putinković i Ivan Raković (obojica iz Beograda). Igrač više: Partizan 11 (1), Radnički 10 (3). Dva igrača više: Partizan 2 (1). Peterci: Partizan 1(1), Radnički 1 (1). Crveni karton: Toholj (Radnički).PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen, Mandić 1, Vico, Subotić, Repanović, Gogov 1, Jakšić 1, Manojlović, Tanasković 1, Stojanović, Asanović, Osmanović, Lazić.RADNIČKI: Radić, Trajković 1, Popović 1, Marković, Miličić, Vrlić, Ćirić, Basara, Vuksanović, Dedović 1, Ćuk, Petković 2, Živojinović, Toholj.TOK UTAKMICEI četvrtinaPetković je doveo Radnički u vođstvo početkom prve četvrtine. Napadači oba tima nisu se proslavili do kraja prve četvrtine pošto nije bilo golova u prvih osam minuta.

II četvrtinaCrno-beli stižu do izjednačenja u drugoj četvrtini preko Mandića sa peterca. Usledila su potom dva gola Kragujevčana. Prvo je Petković povisio na 2:1, a onda je Dedović sa peterca bio siguran za 3:1.

III četvrtinaTanasković na početku treće četvrtine smanjuje vođstvo Radničkog na 3:2. Radnički nije iskoristio igrača više, kao ni Partizan. Crno-beli nisu postigli gol sa igračem više od početka utakmice. Trajković je kaznio promašaje Partizana i povećao vođstvo Kragujevčana na 4:2. Gogov je iskoristio prednost igrača više i smanjio na 4:3. Oba tima nisu iskoristila po nekoliko napada, a onda je Popović iskoristio igrača više i ponovo doneo dva gola prednosti Radničkom. U poslednju četvrtinu Radnički je ušao sa plus dva.

IV četvrtinaSudije su na startu poslednje četvrtine poništile gol Subotiću, a Vujasinović se žestoko usprotivio ovoj odluci. Golmani su bili na visini zadatka u prvih 5 minuta poslednje četvrtine, pošto nije bilo golova na obe strane. Na oko tri minuta pre kraja Jakšić je smanjio na 5:4. Oba tima potom nisu iskoristila po napad, a Radić je na oko 90 sekundi pre kraja odličnom intervencijom zaustavio šut Mandića. Do kraja utakmice nije bilo golova, a trofej je po prvi put otišao u Kragujevac.

Stevanović: Ostvaren jedan od ciljeva

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je večerašnjim osvajanjem srpskog Kupa njegova ekipa ostvarila prvi od nekoliko ciljeva. "Ostvarili smo prvi od nekoliko ciljeva, a to je osvajanje makar jednog od domaćih trofeja. Ponosan sam na svoju ekipu i prezadovoljan utakmicom", rekao je Stevanović."Razlika bi bila veća u našu korist, da u jednom periodu nismo toliko dugo imali igrača manje. Sudijski kriterijum je bio izuzetno čudan, oni su pokušali da izjednače rivale sa nama, ali je naš kvalitet došao do izražaja", kazao je trener ekipe iz Kragujevca.

Najkorisniji igrač turnira, vaterpolista Radničkog Nikola Dedović rekao je da mu ekipni trofej mnogo više znači od individualnog.

"Svakako, trofej u Kupu mi mnogo više znači od ovog individualnog priznanja, koje je samo šlag na torti. Mnogo treninga, teškog rada i zalaganja bilo je potrebno da bi se ostvario ovaj cilj. Čestitao bih Partizanu na pravom otporu, ali mislim da je moja ekipa zaslužila ovaj trofej", rekao je Dedović. Kapiten Radničkog Aleksandar Ćirić trofej je posvetio igračima koji su letos napustili njegov tim.

"Drago mi je zbog ovog trofeja, mnogo nam znači. Jedna od ambicija je ispunjena. Ovaj trofej pripada i onima koji su napustili klub tokom leta, tako da ovaj trofej posvećujemo njima. Pokazali smo da smo najbolja ekipa u Srbiji", naveo je Ćirić. On je dodao da je njegov tim diktirao igru od samog početka, kao i da je bilo mnogo "kontradiktornih sudijskih odluka". Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da je prezadovoljan svojim vaterpolistima i njihovim odnosom prema igri. "Prezadovoljan sam igrom svoje ekipe. Nervozan sam što smo izgubili. Odigrali smo neverovatno dobro, ali Radnički je bio još bolji, pokazao je kvalitet i zato je u ovom trenutku možda i najbolja ekipa u Srbiji", rekao je Vujasinović.

Prema njegovim rečima, na Partizanu je da do kraja sezone u prvenstvu po kvalitetu sustigne ekipu Radničkog. Igrač Partizana Nikola Jakšić kazao je da crno-beli nemaju za čim da žale. "Nismo iskoristili svoje šanse i u daljem toku utakmice to je mnogo uticalo na nas. Pružili smo maksimum, ali to očigledno nije bilo dovoljno. Mislim da nemamo za čime da žalimo, jer je vreme pred nama", kazao je Jakšić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track