DEBAKL VICEŠAMPIONKI SVETA: Rukometašice Srbije se bez pobede vraćaju sa EP
Foto: Huncro2014.ehf-euro.com

Naše igračice ispustile plus sedam

DEBAKL VICEŠAMPIONKI SVETA: Rukometašice Srbije se bez pobede vraćaju sa EP

Ostali sportovi -
Srbija je posle poraza od Crne Gore i Francuske izgubila i od Slovačke 23:21

OSIJEK - Rukometašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Osijeku.Srbija je večeras u Osijeku poražena od selekcije Slovačke 23:21 (6:11) u meču poslednjeg, 3. kola grupe D EP.Naša selekcija je zauzela poslednje mesto u grupi D bez ijednog osvojenog boda sa tri poraza. Srbija je u prvom kolu poražena od Crne Gore, a u drugom od Francuske.Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jakubisova sa osam gola, dok su Kertezova, Benuskova i Skolkova postigle po 3. U selekciji Srbije Dragana Cvijić je postigla 6, a Andrea Lekić četiri gola.Francuska je ranije danas pobedila Crnu Goru sa 24:20. Francuskinje su ovom pobedom obezbedile prvo mesto u grupi i u narednu fazu takmičenja će preneti četiri boda, a Crna Gora dva. Najefikasnije u redovima Francuske bile su Alison Pino sa osam i Aleksandra Lakraber sa sedam golova, dok su kod Crnogorki najbolje bile Milena Knežević i Katarina Bulatović sa šest, odnosno pet golova.

TOK UTAKMICE

I poluvreme

Srbija je povela golom Lekićeve, a Slovakinje su odmah uzvratile. Srbija je povela 3:1, a onda je naš tim od 6. do 10. minuta igrao sa rukometašicom manje. Prvo je isključena Jovan Stojiljković, a potom i Jelena Popović. Slovakinje su smanjile na 3:2. Slovakinje su izjednačile na 3:3, a onda je naša selekcija povela 5:3. Od tog trenutka prednost našeg tima je rasla iz minuta u minut. Srbija je u 20. minutu imala vođstvo od 9:4. Naše reprezentativke su u 28. minutu povele sa 11:4. Srbija je na poluvreme otišla s vođstvom od 11:6.II poluvreme

Slovačka je zaigrala angažovanije u drugom poluvremenu, a prednost našeg tima počela je da se topi. Slovakinje su u 43. minutu smanjile na 15:14. Slovakinje su prvo izjednačile na 15:15, a potom i povele 16:15. Naša selekcija je uzvratila za 16:16. Igralo se potom gol za gol, a u 53. minutu bilo je 18:18, a onda je Jovana Stojiljković promašila sedmerac. Srbija je potom uspela da se obrani, a onda je preko Dragane Cvijić povela 19:18. Slovakinje su izjednačile na 19:19. Minut kasnije bilo je 20:20. Srbija je tri minuta pre kraja povela 21:20 golom Bandelier. Slovakinje su izjednačile na 21:21. Andrea Lekić je na nešto više od minuta pre kraja utakmice promašila sedmerac, a onda je Slovačka postigla dva gola i zasluženo je stigla do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track