(VIDEO) DŽOŠUA JE VLADAR SVETA! Britanac je EKSPLODIRAO i silovitim krošeima poslao Klička u penziju
Foto: Reuters

Borba decenije!

(VIDEO) DŽOŠUA JE VLADAR SVETA! Britanac je EKSPLODIRAO i silovitim krošeima poslao Klička u penziju

Ostali sportovi -

Britanski bokser Entoni Džošua novi je šampion sveta teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO!

Britanski bokser Entoni Džošua posle 11 rundi savladao je Ukrajinca Vladimira Klička i osvojio titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO.

foto: Reuters
foto: Reuters

I ne samo to - Džošua je stigao tako do 19 pobede u 19 mečeva!

Bio je to pravi bokserski spektakl, neverovatan meč i sve do 11-te runde činilo se da će on biti rešen 'na bodove', ali na radost ljubitelja ove plemenite veštine viđena je silovita borba, koja je pripala domaćem takmičaru.

Džošua je strahovitim aperkatom prvo srušio Klička, koji nije želeo tek tako da se preda. Iako bez snage, uspeo je da vrati nekoliko udaraca, a onda je mladi Britanac 'uzeo zalet' i krošeima doksusurio Ukrajinca.

JEDANAESTA RUNDA:

Željan pobede i dokazivanja, mladi Džošua u ovu rundu ulazi silovito. Kličko se brani, 'troši' vreme, ali Britanac snažnim aperkatom ruši Ukrajinca! Sudija broji, ali siloviti krošei domaćeg boksera ruše legendrnog Klička!

DESETA RUNDA:

Par razmena udaraca obeležilo je ovu rundu, ali ni jedan 'koban'...

DEVETA RUNDA:

Očekuje nas izuzetna završnica meča decenije, a u devetoj rundi nije bilo ni previše napada, a ni razmene udaraca...

OSMA RUNDA:

U osmoj rundi je vladalo veliko zatišje...

SEDMA RUNDA:

Za razliku od prethodne, daleko manje atraktivna runda, koju je obeležilo par Kličkovih udaraca

ŠESTA RUNDA:

Legndarnom 'desnicom' Vladimir Kličko šalje Džošuu na pod, a sudija počinje sa prvim odbrojavanjem na ovom meču. Ipak, Britanac se ne predaje i do kraja runde uspeva da ostane na nogama...

PETA RUNDA:

Ono što ljubitelji boksa nisu videli u prethodne četiri, viđeno je u ovoj rundi! Džošua, prepun samopouzdanja, i nošem podrškom prepunog Vemblija, u velikom zaletu šalje na pod Vladimira Klička. Publika u transu pozdravlja svaki udarac agresivnog Britanca! Ali, poslednih 30-tak sekundi obeležo je Kličko koji je imao za nijasnu više snage, posle žestokog tempa koji je nametnuo Entoni.

ČETVRTA RUNDA:

Sve je uzbudljivije u ringu! Kličko 'namešta' Britanca na desni direkt, ali Džošua 'prljavim' potezima zaustavlja Ukrajinca. Za sada domaći takmičar nema rešenje za vremešnog Vladimira.

TREĆA RUNDA:

Za razliku od prve dve gde su se 'upoznavali', sada su preši na konkretnije udarce. Džošua je pokazao agresivnost po kojoj je poznat, dok je Kličko sve stioički podneo. U svakom slučaju, još ništa što bi moglo da zadovolji ukuse bokserske publike.

DRUGA RUNDA:

Kličkovo iskustvo dolazi do izražaja, dok sa druge strane Džošua, koga odlikuje agresivnost, ne pokazuje mnogo. Nema razmene udaraca...

PRVA RUNDA:

Od samog starta oba boksera drže distancu, a onda kao što se i očekivalo od Britanca počinje sa agresivnim udarcima. Međutim, Kličko ne dozvoljava da mu priđe baš tako lako.

22:45 - Ulazak Klička i Džošue u ring ispraćen je ovacijama.

22:29 - Bokserski spektakl nije propustio ni legendarni glumac Arnold Švarceneger.

Arnold Švarceneger, foto: Reuters
Arnold Švarceneger, foto: Reuters

22:16 - Londonski "Vembli" je krcat! Prodato je svih 100.000 ulaznica, koliko ih je i pušteno u prodaju.

foto: Reuters
foto: Reuters

Ovo dugo nismo videli - veliko poštovanje među borcima

Juče je na Vembliju održano merenje takmičara, a ono što je privuklo pažnju svih koji su ovaj događaj pratili jeste nešto što se u svetu borilačkih veština, kada su dva ljuta rivala u pitanju, retko viđa - veliko poštovanje.
foto: Reuters
foto: Reuters

Prethodne velike borbe između takmičara obilovale su negativnim rečima i 'pretnjama' na društvenim mrežama i zvaničnim konferencijama za štampu. Međutim, ova dvojica su i u ovom delu pokazali zašto ih nazivaju šampionima.

"Od prvog do poslednjeg zvona te noći bićemo neprijatelji, ali ćemo pokazati svetu, da iako je boks nasilan sport pod pravilima, možemo da se ponašamo pošteno jedan prema drugom pre i posle borbe. Poštovanje nikada neće biti izgubljeno“, rekao je Kličko, dok se Britanac složio sa ovom konstatacijom.

TAJSON NAVIJA ZA DŽOŠUU: Entoni me podseća na Džordža Formena!

(VIDEO) BOKSERSKI SPEKTAKL DECENIJE: Sve što niste znali o duelu Klička i Džošue! Vembli je spreman

VIDOVITI KLIČKO: Legendarni bokser predvideo tok borbe sa Džošuom! Evo šta će se desiti u subotu

BRITANSKI BOKSER ODGOVORIO UKRAJINCU Džošua: Za Klička sam mali bata dok ga ne pobedim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track