VANJA GRBIĆ USIJAO INTERNET Citirao Ruse i poslao čestitku: Bolje umreti kao častan vuk, nego...
Foto: Aleksandar Jovanović

Provokativniji nego ikad

VANJA GRBIĆ USIJAO INTERNET Citirao Ruse i poslao čestitku: Bolje umreti kao častan vuk, nego...

Ostali sportovi -

Citirajući rusku basnu o "starom i mladom vuku" Vladimir Grbić je pokušao da objasni trenutno stanje u srpskoj odbojci.

Teško je Vladimir Grbić podneo gubitak na izborima za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Nakon što je Aleksandar Boričić otišao na mesto predsednika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), a potom Nenad Golijanin blamažom sa Kosovom pokazao da je srpska odbojka ostala bez glavara, srpska odbojka se našla u teškoj situaciji. Umesto sloge i jedinstva, trofejni sport je zapao u velike podele koje su izgleda doblje nego što se mislilo.

Vladimir Grbić je izgubio na izborima za predsednika OSS od Zorana Gajića, dosta iznenađujuće, s obzirom na dešavanja koja su prethodila samom glasanju.

U zanimljivom postu na svom Fejsbuk nalogu, Vladimir Grbić je citirajući jednu rusku basnu pokušao da objasni stanje u srpskoj odbojci. Na izrazito slikovit način, opisano je stanje u trofejnom sportu.

"Čopor vukova zapada u nevolju zbog nestašice hrane u šumi. I dok je stari vuk umirivao čopor, jedan mladi vuk iz nestrpljenja odlazi u grad kod ljudi u potrazi za hranom. Hraneći se otpacima, mladi vuk je zaboravio na svoju prirodu grabljivca i potpuno se privikao na ležeran i lagodan život. Počeo je da lovi zajedno s ljudima dok jednog dana lovac u šumi nije ustrelio starog vuka.

Mladi vuk kao dobar sluga požuri da odnese plen svom gospodaru, ali prepoznavši starog vuka, postide se.

Umirući starina mu reče:- Proživeo sam svoj život kao častan vuk, lovio sam u šumi i delio plen s drugovima, zato umirem srećan. A ti ćeš proživeti svoj život u sramu, usamljen u svetu kome ne pripadaš jer si se odrekao slobode i časti da bi napunio trbuh. Postao si nedostojan. Gde god da odeš, svi će se prema tebi odnositi s prezirom. Tako ćeš shvatiti da glad dođe i prođe, ali kad jednom izgubiš dostojanstvo, nećeš ga više nikad povratiti."

Vladimir Grbić na kraju se zahvalio legendarnom košarkašu Partizana Goranu Grboviću od koga je i preuzeo priču.

- S ovom tipičnom ruskom simbolikom koja je primenljiva kako u sportu tako i u životu, a prepoznaće se oni koji treba, opraštam se od vas u ovoj staroj godini i želim vam svima u Novoj godini puno zdravlja, puno sreće i puno više vremena za sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track