VATERPOLISTI U AKCIJI: Oboji Sneška
Foto: VSS

U susret Evropskom prvenstvu

VATERPOLISTI U AKCIJI: Oboji Sneška

Ostali sportovi -
Kako je 2016. godina Olimpijskih igara, tako će Evropsko prvenstvo u vaterpolu biti održano u januaru, a maskota će, logično, biti Sneško Belić

Manje od devet meseci ostalo je do početka Evropskog prvenstva u vaterpolu koje će od 10 - 23. januara biti održano u Kombank areni u Beogradu. Preduzeće koje se bavi organizacijom događaja na kom će Srbija pokušati da se po treći put zaredom popne na krov Evrope, osmislilo je akciju animacije najmlađih, kao prvu u nizu aktivnosti promocije šampionata Starog koninenta.

Kako je 2016. godina Olimpijskih igara, tako će Evropsko prvenstvo u vaterpolu biti održano u januaru, a maskota će, logično, biti Sneško Belić. Iz tog razloga srpski vaterpolisti posećuju predškolske ustanove i zajedno sa vaterpolistima učestvuju u akciji "Oboji Sneška".

Oboji Sneška, Foto: VSS
Oboji Sneška, Foto: VSS

Danas je Strahinja Rašović bio gost vrtića Sanjalica, najmlađima govorio o važnosti bavljenja sportom i pomagao im u bojenju maskote EP.

- Kreativnu akciju "Oboji Sneška" osmislili smo sa željom i ciljem da se mališani kroz zabavan sadržaj i druženje sa vaterpolistima upoznaju sa našim najtrofejnijim sportom i da podignemo svest najmlađih o važnoj ulozi sporta u njihovom odrastanju i razvoju - rekla nam je menadžer za odnose sa javnošću preduzeća "EP vaterpolo 2016" Jana Todorović i dodala da će akcija biti nastavljena.

Oboji Sneška, Foto: VSS
Oboji Sneška, Foto: VSS

- Predškolske grupe su nam najinteresantnije, jer u tom uzrastu deca odlučuju kojim sportom žele da se bave, a nama, kao najtrofejnijoj sportskoj organizaciji u zemlji, važno je da vaterpolo škole imaju što više dece kako bi Srbija ostala u samom evropskom i svetskom vrhu.

Od prikupljenih radova članice ženske vaterpolo reprezentacije izabraće deset najboljih radova, koji će biti postavljeni na društvene mreže, a tri rada sa najvećim brojem "lajkova" i "šerova" biće nagrađena na završnoj svečanosti u TC Ušće. Nagrade će dodeliti članovi muške reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track