VEČE BOKSA U ZAJEČARU:  kraljevski na Kraljevici, trijumf Rovčanina i Gurdijeljca
Foto: Promo

Borilački sportovi

VEČE BOKSA U ZAJEČARU: kraljevski na Kraljevici, trijumf Rovčanina i Gurdijeljca

Ostali sportovi -

Zaječar je još jednom pokazao kako se voli i poštuje boks. Dokazala je to prepuna Hala Sportova na Kraljevici gde je održan ZAJEČAR BOXING NIGHT u kome su se glavni akteri mečeva borili za šampionske pojaseve za prvaka Srbije u lakoj i teškoj kategoriji.

U lakoj kategoriji snage su odmerili Nikola Magovac iz Beograda i Šerif Gurdijeljac iz Novi Pazara. Do trijumfa i šampionskog pojasa u lakoj kategoriji stigao je Gurdijeljac tehničkim nokautom u petoj rundi.

boxing night, Foto: promo
boxing night, Foto: promo

U duleu dva teškaša Dušan Krstin (Subotica) protiv Miljana Rovčanina (Beograd) do pobede i slavlja došao je Rovčanin jednoglasnom odlukom sudija. „Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario u Zaječarskoj reviji boksa koju je organizovala kuća Balkan Boksing. Srećan sam što je šampionski pojas namenjen šampionu Srbije u teškoj kategoriji u mojim rukama, vredno sam radio i spremao se da bi danas ponosno nosio ovaj pojas. Nije bilo lako u ringu protiv Krstina, koji je iskusan borac i koji iza sebe ima puno mečeva. U drugoj rundi sam namentnuo moj tempo, krenuo sam silovito i do kraja držao ritam koji mi je doneo pobedu. Atmosfera je bila fantastična kao i mnogobrojna zaječarska publika. Zahvaljujem se Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede“ – zaključio je atraktivni Rovčanin ljubimac ženskog dela publike.

boxing night, Foto: promo
boxing night, Foto: promo

Ljubitelji boksa u Hali Sportova, njih preko 2500, imalo je priliku da uživa u sjajnim borbama, što se moglo videti i po motivisanosti i spremnosti boksera.

Uvodne borbe nisu bile ništa manje atraktivne od glavnih, a šlag na ceo program uvodnih borbi bio je i meč dve dame u kategoriji 53,5 kg, Nine Stojanović i Ajle Lukač. Do pobede stigla je Stojanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track