VELIKI TURNIR U BEOGRADU: Više od 140 gimnastičarki iz 17 zemalja u Slodesu

U organizaciji Ritma

VELIKI TURNIR U BEOGRADU: Više od 140 gimnastičarki iz 17 zemalja u Slodesu

Ostali sportovi -

Jutros je u hali Slodes započeo 11. Međunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici.

Učestvuje 35 ekipa iz 17 zemalja, sa preko 140 vežbačica.

Organizator turnira je gimnastički klub Ritam koji vodi naša najuspešnija ritmičarka svih vremena Milena Reljin Tatić, a pokrovitelji su i ove godine Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograd.

Dr Nenad Popović, počasni predsednik Gimnastičkog saveza Srbije je pozdravio sve prisutne, a posebno se zahvalio gospođi Eleni Nefedovoj, vrhunskom treneru i sudiji iz Rusije koja je prihvatila da bude glavna sutkinja turnira, kao i Olgi Kapranovoj, desetostrukoj prvakinji sveta u ritmičkoj gimnastici, a sada sudiji.

Istakao je da je gimnastika, kao bazični sport, osnov za sve druge sportive i da obezbeđuje zdrav i normalan razvoj naše dece, pohvalio organizaciju turnira, naznačio da je ovo jedino gimnastičko takmičenje u Srbiji koje se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije i zvanično otvorio 11. Ritam kup.

Potom je, zajedno sa našom šampionkom sveta u streljaštvu, Zoranom Arunović, uručio medalje i priznanja najuspešnijim takmičarkama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track