VESLANJE NA SAJMU SPORTA: Evo kako je trofejni sport predstavio sjajne rezultate u 2016. godini

Svetla prošlost za još svetliju budućnost

VESLANJE NA SAJMU SPORTA: Evo kako je trofejni sport predstavio sjajne rezultate u 2016. godini

Ostali sportovi -

U nedelju, poslednjeg, trećeg, dana Petog međunarodnog Sajma sporta u Beogradu, zvaničnu prezentaciju na ovom velikom i značajnom događaju imao je i Veslački savez Srbije (VSS).

Na prostoru oko štanda VSS tiskao se veliki broj ljudi koji su želeli da isprate priču o jednom od najuspešnijih Saveza i sportova u našoj zemlji. Čelnici VSS, brojni reprezentativci, treneri i ostali gosti s pažnjom su saslušali uvodnu priču konferensijea Predraga Milinkovića i Radoslava Simića o odličnim rezultatima veslanja na međunarodnoj sceni i u ovoj godini. Posle toga reč je uzeo najuspešniji takmičar u istoriji srpskog veslanja Nikola Stojić, koji je ove godine stavio tačku na 30-godišnju briljantnu karijeru.

Stojić je pozdravio sve posetioce Sajma sporta i štanda Veslačkog saveza Srbije, nakon čega je govorio o svim pozitivnim aspektima bavljem sportom, posebno veslanjem.Nakon toga prisutnima se obratio reprezentativac Nenad Beđik, koji je ove godine u Rio de Žaneiru “upisao” svoj drugi nastup na olimpijskim igrama.

"Debitovao sam na olimpijskim igrama u Londonu u dvojcu bez kormilara sa Nikolom Stojićem, što mi je bilo neverovatno iskustvo. Ove godine sam u Riju, takođe u dvojcu, nastupio sa Milošem Vasićem. Nas dvojica smo odmah posle ovog takmičenja krenuli sa pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. na kojima će nam jedini cilj biti osvajanje medalje", kazao je između ostalog Beđik.

Generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović, koju ovu funkciju s velikim uspehom obavlja više od dve decenije, nabrojao je najznačajnije uspehe srpskog veslanja u ovoj godini.

"I 2016. je za srpski veslački sport bila uspešna. Naš dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Roterdamu, dok je juniorski četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, koromilar Luka Mladenović postao evropski viceprvak na šampionatu Starog kontinenta za juniore u Trakaiju. Takođe, ponosni smo na činjenicu da je srpsko veslanja peti uzastopni put imalo predstvanike na olimpijskim igrama gde su nas u Riju predstavljala dva čamca – dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić", kazao je Nebojša Jevremović i dodao:

"Ovu priliku koristim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje nam godinama daje snažan vetar u leđa i bez čije pomoći sigurno ne bismo beležili ovako dobre rezultate u žestokoj konkurenciji svetske veslačke scene. S velikim ambicijama ulazimo i u 2017, a svi resursi Saveza i klubova biće podređeni visokim ciljevima, pre svega uspešnom početku novog olimpijskog ciklusa koji će se završiti Igrama u Tokiju 2020. Takođe, i na polju organizacije očekuju nas zahtevni zadaci u narednoj godini budući da ćemo, između ostalog, biti domaćini Svetskog kupa koji će se od 5. do 7. maja održati na Adi Ciganliji".

Jevremović je čestitao organizatoru i pokrovitelju Petog međunarodnog Sajma sporta, Sportskom savezu Srbije, odnosno Ministarstvu omladine i sporta, na sjajnom događaju:

"Ovom prilikom se zahvaljujem Sportskom savezu Srbije kao organizatoru i Ministarstvu omladine i sporta kao pokrovitelju Sajma sporta što su svim Savezima, pa i našem, omogućili da se promovišemo širokoj publici. Ova manifestacija je odlična prilika da se mnogim mladim ljudima skrene pažnja na sve pozitivne efekte bavljenja sportom. Takođe, svi budući sportisti kroz sport mogu da nauče mnoge stvari koje će im umnogome koristiti za život. Pre svega da se do uspeha jedino može stići posvećenim i predanim radom. Prečice ne postoje".

Naposletku se pristunima obratio i član Izvršnog odbora VSS Viktor Nikolić. On je, između ostalog, “podvukao” da srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost budući da u svom pogonu ima mnogo mladih i supertalentovanih veslača i veslačica čije vreme tek dolazi.

Inače, tokom tri dana Sajma sporta štand VSS posetili posetili su visoki sportski zvaničnici, između ostalog ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta zadužen za sport Predrag Peruničić, zatim brojni predstavnici granskih i teritorijalnih saveza, vrhunski sportisti i mnogi drugi. Posetioci Sajma sporta mogli su da se oprobaju u raznim sportovima, među kojima je u centru pažnje bilo upravo i veslanje. Uz trenersku podršku i animacije, veliki broj dece i odraslih bio je u prilici da se oproba na veslačkim ergometrima i da se informiše o lokacijama i kontaktima veslačkih centara u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track