(VIDEO) BOŽE PRAVDE SE NIJE ČULO U NOVOM PAZARU Skandal na finalu Kupa: Pazarci ugasili srpsku himnu
Foto: Odbojkaški Savez Srbije

Bez „Bože pravde“ na finalu odbojkaškog kupa

(VIDEO) BOŽE PRAVDE SE NIJE ČULO U NOVOM PAZARU Skandal na finalu Kupa: Pazarci ugasili srpsku himnu

Ostali sportovi -

Kako bi izbegao bruku od pre četiri godine i zvižduke u svojoj hali, odbojkaški klub iz Novog Pazara odlučio je da ne intonira himnu.

Himna države Srbije „Bože pravde“ nije intonirana na finalnom turniru odbojkaškog kupa Srbije u Novom Pazaru!

- U dogovoru sa organizatorima doneli smo takvu odluku. Znam da je do sada himna svirana na svakom finalu, ali su nam organizatori rekli da je ranijih godina bilo problema i da ne bi bilo dobro da se izlažu nepotrebnim rizicima - istakao je za Kurir generalni sekretar OSS Ivan Knežević.

Reči Ivana Kneževića za Kurir potvrdio je i direktor Novog Pazara Radoslav Milić.

- Statutom i protokolom Saveza nije predviđeno da se svira himna. Pre četiri godine, kada je Novi Pazar takođe bio domaćin finala Kupa, svirana je himna. Mediji su tada više pažnje posvetili zviždanju himni nego odbojci. U Srbiji je trenutno izborna kampanja i zato smo doneli takvu odluku. Nismo želeli da se politika umeša u sport. Nismo želeli politizaciju jednog lepog sportskog događaja - istakao je Milić i nastavio:

- Odluku smo doneli mi, organizatori finalnog Kupa, u dogovoru sa OSS.

Šta se to dešava sa odbojkomGOLIJANIN SMENJEN, A GAJIĆ ĆUTIOvo je drugi skandal u odbojkaškoj Srbiji za kratko vreme. Podsetimo, krajem prošle godine s mesta predsednika OSS smenjen je Nenad Golijanin zato što je bio uzdržan na glasanju za ulazak OS Kosova u svetsku federaciju. sada je i njegov naslednik, aktuelni predsednik Zoran Gajić povukao skandaloznu odluku prihvativši inicijativu Novog Pazara da se ne intonira himna „Bože pravde“. Zoran Gajić juče se nije odazivao na pozive Kurira.

Pre četiri godineBRANILI LJAJIĆA, ZVIŽDALI HIMNIČlanovi navijačkih grupa Torcida i Ekstremi iz Novog Pazara zviždali su i negodovali tokom intoniranja državne himne „Bože pravde“ pred duel odbojkaša Novog Pazara i Crvene zvezde na finalu Kupa Srbije 2013. godine. Gotovo 1.500 navijača skandiralo je tada ime fudbalera Adema Ljajića, koji je odlukom selektora Siniše Mihajlovića izbačen iz reprezentacije u maju 2012. godine pošto nije hteo da peva himnu.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track