(VIDEO) ČEKA GA SMRT U ZATVORU: Kako je bivši MMA borac postao plaćeni ubica
Foto: Fejsbuk

Užasna životna priča

(VIDEO) ČEKA GA SMRT U ZATVORU: Kako je bivši MMA borac postao plaćeni ubica

Ostali sportovi -

Jedna od najneverovatnijih životnih i sportskih priča stiže iz Rusije.

Nekada sjajni MMA borac Amar Suloev (39) u zatvoru čeka konačnu presudu zbog pokušaja atentata, a pitanje je da li će uopšte i dočekati presudu.

Suloev, koji ima jermensko i rusko državljanstvo, ima iza sebe zavidnu profesionalnu karijeru u MMA. Ostvario je 24 pobede u 31 meču, a koliko je bio dominantan govori podatak da je 20 mečeva završio prekidom borbe već u prvoj rundi.

Po završetku profesionalne karijere njegov život krenuo je stranputicom, pa trenutno iščekuje kraj suđenja za pokušaj ubistva ruskog političara Nikolaja Nesterenka. Međutim, pitanje je da li će uopšte i dočekati presudu jer se u međuvremenu teško razboleo, a vlasti mu ne dozvoljavaju lečenje u bolnici.

Suloevu je ustanovljen čir, kao i hemijske opekotine u stomaku, pa je operacija bila jedino rešenje, ali na dalje lečenje nije upućen. Umesto toga, i dalje leži u zatvoru bez ikakve medicinske brige.

Amar Suloev je profesionalnu karijeru započeo 1999. godine, a završio je 2008. godine. Preselio se u ruski Krasnodar i tamo se zaposlio u firmi za obezbeđenje objekata. Ubrzo je upoznao Sergeja Zirinova, koji je kasnije optužen za organizaciju nekoliko atentata na ruske političare i biznismene.

Advokat ovog bivšeg borca izjavio je kako njegov klijent verovatno boluje od raka i da bi uskoro mogao da umre ukoliko mu se ne osigura potrebna pomoć. Sud se na to oglušio, s obzirom da je suđenje odloženo, a situacija u ruskim zatvorima daleko od uslova za normalan život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track