(VIDEO) DAN KADA JE BUDIMPEŠTA PRIČALA SRPSKI: Delfini potopili Mađare za evropsko zlato
Foto: Fonet

Simbolika

(VIDEO) DAN KADA JE BUDIMPEŠTA PRIČALA SRPSKI: Delfini potopili Mađare za evropsko zlato

Ostali sportovi -
Na današnji dan prošle godine Srbije pobedila domaćina Evropskog prvenstva 12:7 i šesti put postala kontinentalni prvak

Slučajnost ili ne, tek na današnji dan, kada startuju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, prošle godine vaterpolisti Srbije su postali šampioni Evrope.

U finalu u Budimpešti ubedljivo su savladali domaću Mađarsku 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1) i šesti put postali kontinentalni šampioni, a ukupno je naša reprezentacija osvojila 20 evropskih medalja.

Prva četvrtina bila je odlična za Srbiju. Odbrana je poklekla samo jednom, Mađari su delovali nervozno, na trenutke i bezidejno, dok je sa druge strane Srbija u napadu igrala raznovrsno. Nikić je sa mesta centra uspevao da iznudi isključenja, posle čega smo igrom preko igrača na stativi uspečli dva puta da postignemo gol. U prvih osam minuta pogodili su Rađen, Prlainović i Pijetlović.

Druga četvrtina počela je golovima Aleksića, Gocića i Pijetlovića, posle kojih je na semaforu pisalo da nakon 11 minuta igre Srbija vodi 6:1. Do poluvremena gol Mađara pogodio je Ćuk, a na drugoj strani Gojko Pijetlović i sjajna odbrana Srbijekapitulirala je samo jednom.

Drugo poluvreme počelo je golom Mađara, na šta je istom merom odgovorio Dušan Mandić. Domaćin, kome nije pomogla ni publika je preko Erdeljija polovinom četvrtine smanjili zastatak na četiri gola (8:4). Do kraja trećeg perioda Gocić je bombom razneo gol Mađara, ali su se domaći igrači sa dva gola, koliko toliko približili našem timu. Posle 24 minuta igre bilo je 9:6, za Srbiju.

Poslednji kvartal počeo je golčinom Filipa Filipovića, prvim na utakmici. A odmah zatim i drugi, za 11:6. Tada je već bilo jasno da će titula najbolje ekipe na komntinentu ostati u Srbiji, a posle konačnih 12:6, slavlje je moglo da počne.

http://www.youtube.com/watch?v=j4TLW5pgA8s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track