(VIDEO) ĐOLE BALAŠEVIĆ NAPISAO HIMNU MEGDANA I ZAPALIO SRBIJU: Stihovi će vas ostaviti bez teksta
Foto: Privatna Arhiva

Praznik borilačkih sportova u Spensu

(VIDEO) ĐOLE BALAŠEVIĆ NAPISAO HIMNU MEGDANA I ZAPALIO SRBIJU: Stihovi će vas ostaviti bez teksta

Ostali sportovi -

Čuveni muzičar i kantautor promoviše međunarodni MMA turnir koji će 22. aprila biti održan u Novom Sadu

Legendarni muzičar Đorđe Balašević napisao je himnu najvećeg međunarodnog MMA spektakla koji će u Spensu pod imenom "Megdan" 22. aprila u 20.00 sati, biti održan u Novom Sadu.

U svečanom otvaranju učestvuju mnogi izvođači naše etono kulture, kao što su grupa Vrelo, Topalko, Viteško udruženje, folklor Svetozar Marković iz Novog Sada. Program otvaranja predstavlja autohtono poimanje viteštva nacionalne prošlosti u Srbiji.

Himnu "Megdana" napisao je Đorđe Balašević, a izvodi je Ivan. Zoranović Kiza, dok je idejni tvorac manifestacije Aleksa Balašević.

Borci će raditi mečeve u disciplinama MMA i kik-boksu, a ceo događaj biće održan pod pokroviteljstvom grada Novog Sada.

Borba večeri je duel između Vase Bakočevića i Stefana Zvijera. Ukupno, tokom večeri biće održano 13 profesionalnih i četiri K1 borbe. Pod sloganom "Megdan-tamo gde mu je i mesto" u ringu će se okupiti borci iz Estonije, Litvanije, Letonije, Iraka, Maroka, Francuske, Rumunije, Grčke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne Hercegovine, uz, naravno, prisustvo domaćih megdandžija iz Srbije.

Legende borilačkih sportova u svetu Ernesto Hust, Gari Gudridž i Tom Erikson potvrdili su dolazak na spektakl u Novom Sadu.

Đorđe Balašević, Foto: Printskrin
Đorđe Balašević, Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track