(VIDEO) GROBAR SAM, TIM SE PONOSIM: Mladen Mijatović otkrio koji meč i kog fudbalera Partizana ceni
Foto: Dragan Kadić

Poznati novinar obznanio

(VIDEO) GROBAR SAM, TIM SE PONOSIM: Mladen Mijatović otkrio koji meč i kog fudbalera Partizana ceni

Ostali sportovi -

Novinar Mladen Mijatović, kaže da već više od 40 godina voli, a ne navija za Partizan i da ga svaka pobeda crno-belih raduje.

"Sećam se da sam se 1976. godine opredelio za Partizan i tog proleća sam bio na utakmici sa Hajdukom iz Splita, izgubili smo 6:1. Ja sam taj prenos pratio putem tranzistora, gubili smo 2:0, 4:0, 6:0, na kraju je Bjeković dao gol i to je prva utakmica, koje se zbog delirijuma posle Bjekinog gola sećam i atmosfere sa nje. To mi je toliko ostalo u sećanju, da se evo i sada naježim, jer za Partizan ne navijam, Partizan volim", rekao je Mijatović. Popularni novinar iam ljubimca među fudbalerima. "Za Partizan su nastupali i klasu, znanje i veštinu u crno-belom dresu pokazali i dokazali mnogi fudbaleri. To su radili i u evropskim klubovima Za mene je u žestokoj konkurenciji Dragan Ćirić - Ćira broj 1." Mladen rado priča i o omiljenom meču kluba za koji navija.

"Mnogo velikih utakmica igrao je Partizan, ali ja izdvajam 2003. godinu i plasman u Ligu šamppiona protiv Njukasla. Gol Ćirkovića, naravno..." O ljubavi prema klubu kaže: "Ja volim Partizan ne samo da ga pratim. Možda mi jesmo u manjini u odnosu na jedan drugi klub, ali smo po emocijama na višem nivou. Teško doživljavamo utakmice, ali one se u većini završe povoljno, tako da imamo čemu da se radujemo. ja nisam sportski novinar, ali utakmice i sve oko njih je za mene opuštanje. Ono što ne volim i zameram nekim našim navijačima su neke nesportske stvari. Mi treba da botimo naš klub na način po kom smo prepoznatljivi u svetu." Na kraju je imao ličnu poruku za one koji odlaze na derbi. "Mnogo derbija je bilo koje sam morao da pratim zbog dešavanja pre i posle utakmice. Bolje da kolege i ja koji se bavimo crno hronikom na fudbalskim utakmicama nemamo posla.", rekao je Mijatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track