(VIDEO) LUDI, LUDI PREOKRET U SUPERBOULU: Pejtriotsi u poslednjim sekundama oteli titulu Sihoksima
Foto: Reuters

Kakvo finale NFL lige

(VIDEO) LUDI, LUDI PREOKRET U SUPERBOULU: Pejtriotsi u poslednjim sekundama oteli titulu Sihoksima

Ostali sportovi -
Petriotsi su u poslednjih 15 minuta gubili 10 poena razilike, ali je igrač novog šampiona Tom Brejdi sa dva tačdauna doneo preokret i četvrti Superboul Petriotsima u istoriji

ARIZONA - Igrači Nju Ingland Pejtriotsa savladali su Sijetl Sihokse 28:24 u 49. Superboulu i preoteli im titulu šampiona NFL lige.Pejtriotsi su u finišu meča gubili 10 poena razilike, ali je igrač novog šampiona Tom Brejdi sa dva tačdauna doneo preokret i četvrti Superboul Petriotsima u istoriji.

http://www.youtube.com/watch?v=fKOLqM-LnA0
titulu prvaka u američkom fudbalu, pošto je u finalu lige NFL, posle velikog preokreta, savladao Sijetl Sihoks sa 28:24 (0:0, 14:14, 0:10, 14:0).
http://www.youtube.com/watch?v=U7rPIg7ZNQ8
Branilac titule, Sijetl, vodio je u Arizoni sa 10 poena razlike pred poslednju četvrtinu, ali je Nju Inglend za tih 15 minuta uspeo da napravi preokret. Junaci pobede bili su legendarni Tom Brejdi sa dva tač dauna i novajlija Malkolm Batler, koji je presekao pas Rasela Vilsona 26 sekundi pre kraja.

Ovo je četvrta titula Pejtriotsa, a sve su osvojene u poslednjih 14 godina, sa Brejdijem u timu. Taj kvoterbek postao je tako tek treći igrač u istoriji sa četiri Superboula, posle Džoa Montane i Terija Bredšoa.

Pejtriotsi su poslednju titulu osvojili posle 10 godina pauze i tri poraza u finalima. Brejdi je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) finala.

Nju Inglend je u poslednja dva finala pre ovoga gubio u poslednjim trenucima, poenima u poslednjim sekundama, neverovatnim pasovima i čudnim hvatanjima, ali su sada uspeli da zaustave Sijetl, pošto je Batler presekao pas Vilsona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track