Prikaži najnovije vesti
foto: Privatna arhiva
Borilački turnir Megdan

(VIDEO) NAJBOLJI BORCI U SPENSU: Sve spremno za dosad najveći MMA spektakl

Ostali sportovi 7

Borilački turnir "Megdan" biće održan 22. aprila u Novom Sadu, u hali "Spens".

Borci će raditi mečeve u disciplinama MMA i kik-boksu, a ceo događaj biće održan pod pokroviteljstvom grada Novog Sada.

Borba večeri biće duel između Vase Bakočevića i Stefana Zvijera. Ukupno, tokom večeri biće održano 13 profesionalnih i četiri K1 borbe. Pod sloganom "Megdan-tamo gde mu je i mesto" u ringu će se okupiti borci iz Estonije, Litvanije, Letonije, Iraka, Maroka, Francuske, Rumunije, Grčke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne Hercegovine, uz, naravno, prisustvo domaćih megdandžija iz Srbije.

- Megdan i sama smisao reči "Megdan" koja postoji toliko vekova, je poželjna da se našem narodu i građanima bolje objasni i prezentuje kroz jednu zdravu ideju MMA sporta. Megdan će biti turnir koji čuva naš nacionalni identitet počevši od drevnih elemenata našeg naroda, viteštva, hrabrosti, borbe i poente reči "Megdan". Što se određenima iz najpoznatije MMA svetske scene svidelo. Ako Japanci prave u samurajskom duhu, Rusi u kozačkom, Egipćani u faraonskom, mi Srbi ćemo praviti u našem, viteškom - rekao je idejni tvorac manifestacije Aleksa Balašević.

foto: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

U svečanom otvaranju učestvuju mnogi izvođači naše etono kulture, kao što su grupa Vrelo, Topalko, Viteško udruženje, folklor Svetozar Marković iz Novog Sada. Program otvaranja predstavlja autohtono poimanje viteštva nacionalne prošlosti u Srbiji.

Himnu "Megdana" napisao je Đorđe Balašević, a izvodi je Ivan Zoranović Kiza.

 

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport