(VIDEO) NAJVEĆA DRAMA U ISTORIJI F1: Dan kada je ceo Brazil plakao zbog najluđeg poslednjeg kruga
Foto: Printscreen

Ovo se dešava samo jednom

(VIDEO) NAJVEĆA DRAMA U ISTORIJI F1: Dan kada je ceo Brazil plakao zbog najluđeg poslednjeg kruga

Ostali sportovi -

Na današnji dan pre osam godina Luis Hamilton je prvi put postao šampion Formule 1 posle najdramatičnije završnice sezone u istoriji "najbržeg cirkusa".

Hamilton je poslednju trku 2008. dočekao kao prvoplasirani u generalnom plasmanu sa sedam bodova prednosti nad Felipeom Masom. U Brazilu mu je bilo dovoljno da zauzme peto mesto, pa bi i u slučaju Masinog trijumfa postao najmlađi šampion u istoriji Formule 1 (kasnije mu tu titulu preoteo Fetel).

Masa je pred svojim navijačima vodio sve vreme, a Hamilton je za volanom Meklarena tri kruga pre kraja pao na šesto mesto, jer ga je prestigao Sebastijan Fetel, tada vozač Toro Rosa.

U trenutku kada je Masa kao prvi prošao kroz cilj, Hamilton je i dalje bio šesti. Na tribinama staze u Sao Paulu navijači su bili u delirijumu, baš kao i u timu Ferarija...

Međutim, neizmernu radost Mase i svih koji su navijali za njega u trenutku su smenile suze tuge i bola. Hamilton je u poslednjem krugu prestigao Tima Gloka, koji na Tojotinom bolidu nije menjao gume iako je lila kiša i kome je jedini cilj u tom trenutku bio da ne izleti sa staze. Britanac je kroz cilj projurio peti visoko podižući ruku u znak slavlja.

Hamiltonu je to bila prva od tri titule koliko ih sada ima. Masa nikada nije postao šampion.

Pogledajte radost u Ferarijevom timu dok su verovali da je Masa stigao do titule:

Evo i detalja sa trke u Sao Paulu, slavlja u Meklarenu i suza radosnica Luisa Hamiltona:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track