(VIDEO) OTMIČARI POVEĆALI OTKUPNINU NA 36,7 MILIONA $: Berni Eklston spasava taštu!
Foto: Reuetrs

Otkupnina raste

(VIDEO) OTMIČARI POVEĆALI OTKUPNINU NA 36,7 MILIONA $: Berni Eklston spasava taštu!

Ostali sportovi -

Tašta prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona oteta je u Sao Paulu, a otmičari, sa kojima on sada pregovara traže otkupininu u iznosu od oko 36,7 miliona dolara.

Prvi čovek Formule 1 sada pregovara sa otmičarima, za koje se čak sumnja da su policajci, a prema pisanjima lokalnih medija, policija mu je savetovala da ne daje izjave.

Pretpostavlja se da bi svaka Bernijeva reč, mogla dovesti žrtvu u opasnost, posebno što od trenutka otmice Eklston nema nijedan dokaz da mu tašta nije povređena ili ubijena. Od kada je oteta, majka njegove supruge nikome se nije javila.

Vodeći brazilski dnevni listovi, sada pišu da je Aparekida Sčunk, majka aktualne Eklstonove supruge Fabiane Flosi koja je oteta u petak, žrtva planirane akcije. Ona je oteta nedeleko od kuće u delu Sao Paola, koji ne važi za elitni.

"Aparekida Sčunk je nestala blizu porodične kuće u naselju Interlagos u Sao Paulu. S obzirom na to da nije reč o bogataškoj četvrti, opravdano sumnjamo da su otmičari znali da je, nakon što se Fabijana Flosi 2012. udala za Bernija, postala deo Eklstonove familije", rekao je izvor blizak brazilskoj policiji.

Ekleston, koji je po podacima časopisa Forbes "težak" 3,1 milijarde dolara i jedan je od najmoćnijih ljudi u svetu sporta, sa Fabianom Flosi oženio se 2012., tri godine nakon što ju je upoznao na brazilskom Grand Priu.

Osamdesetpetogodišnji Berni bio je 25 godina u braku s Hrvaticom Slavicom Radić s kojom ima dve ćerke.

Otmice su česte u Brazilu. Po policijskim podacima svakodnevno se prijavi otmica nekoliko osoba, a otmičari za njih često traže otkupnine u iznosu od svega nekoliko stotina dolara.Brazil je trenutno usred jedne od najtežih ekonomskih kriza u poslednjih stotinu godina.

Napominje se da je ovo najveća otkupnina u istoriji Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track