(VIDEO) Ovako se Velimir Stjepanović sprema za odbranu zlatnih medalja
Foto: Beta AP

Evropsko prvenstvo

(VIDEO) Ovako se Velimir Stjepanović sprema za odbranu zlatnih medalja

Ostali sportovi -

Aktuelni evropski prvak na 200 i 400 metara slobodno, Velimir Stjepanović braniće svoje titule na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Londonu.

Na prethodnom EP u Berlinu 2014. godine u disciplini 400 metara pobedio je sa rezultatom 3:45,66, dok je na 200 metara kraul slavio dobivši Pola Bidermana u poslednjim metrima trke, kada je postavio novi rekord Srbije i lični rekord od 1:45,78.

Naš plivač sutra putuje u Veliku Britaniju, gde se nada dobrim rezultatima, iako sa sebe skida ulogu favorita, s obzirom da je najvažnije da punu formu dostigne na Olimpijskim igrama u Riju.

1. Kako ste se spremali za Evropsko prvenstvo u Londonu?

- Spustili smo intenzitet malo za London, da vidimo u kakvoj formi sam za Rio. Radili smo po uobičajenim programima, a dosta vremena sam posvećivao treninzima u teretani sa kondicionim trenerom Markom Bukvićem.

2. U kakvoj se trenutno formi nalazite?

- Tek ćemo da vidimo u kakvoj formi se nalazim, i to već za par dana. Osećam se dobro, i do sad sam dobro trenirao. U bazenu bi trebalo da pokažem koliko mogu.

3. Šta bi za vas bio uspeh na Evropskom prvenstvu, sa kojim rezultatima i vremenima biste bili zadovoljni?

- Hoću da uradim najbolje što umem, a to znači da prvo uđem u finale i onda ako mogu da otplivam najbolja vremena to bih bilo super. Ne opterećujem se brojkama u ovom trenutku, najvažnije mi je da pružim maksimum.

4. Koliko je značajno EP za vas u ovom trenutku?

- Nije najbitnije takmičenje kao što je bio Berlin svojevremeno, ali i dalje idem tamo da probam da otplivam brza vremena. Svakako da svako EP ima težinu, i da ne želite da završite trku kao peti, ili šesti. Želim medalje i pobede na svakom takmičenju, bez obzira da li je to Evropsko prvenstvo ili lokalni miting u Dubaiju.

5. Ko su vam najveći rivali po disciplinama u Londonu?

- Nisam još siguran ko će sve da učestvuje na Evropskom, ali najveća imena su James Guy, Yannick Agnel i Sebastiaan Verschuren.

6. Da li ste opterećeni poređenjima sa EP iz Berlina gde ste osvojili dve zlatne medalje, da li imate pritisak da i sada morate da napravite sličan rezultat?

- Kao što sam rekao, ovo nije najbitnije takmičenje ove godine, pa nemam veliko opterećenje, idem tamo da samo vidim u kakvoj sam formi

7. Kakav je osećaj plivati u London Aquatics Centru, koliko dobro poznajete taj bazen?

- Ima 4 godine od kad sam plivao tamo, ali je bilo najveće takmičenje gde sam ikad nastupio. Sećam se bazena kao da sam plivao tamo juče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track