(VIDEO) SKANDAL Srpkinja i Hrvatica izbačene sa liste: Španović i Perković ne konkurišu za najbolju
Foto: Instagram

Neviđena sramota

(VIDEO) SKANDAL Srpkinja i Hrvatica izbačene sa liste: Španović i Perković ne konkurišu za najbolju

Ostali sportovi -

Srpkinja Ivana Španović i Hrvatica Sandra Perković ispale su iz konkurencije za najbolju atletičarku Evrope!

Obe su bile na širem spisku kandidatkinja za prestižnu nagradu za 2016. godinu, ali je taj spisak sveden na tri imena, među kojima nema ni Ivane ni Sandre.

Naime, Evropski atletski savez (EAA) skratio je spisak na osnovu smešnog kriterijuma - broja glasova preko društevnih mreža, medija, atletskih saveza i stručnjaka, pa su u konkurenciji ostale Poljakinja Anita Vlodarčik, svetska rekorderka i olimpijska šampionka u bacanju kladiva, Ruta Beitija iz Španije, zlatna sa OI i srebrna sa EP u skoku u vis, i Grkinja Ekatarina Stefanidi, olimpijska i evropska prvakinja u skoku s motkom.

Svaka čast za postignute rezultate ove tri atletičarke, ali i Ivana i Sandra imaju čime da se pohvale u 2016. godini, pa je za njih moralo da bude mesta u najužem izboru. Srpkinja je trijumfovala na Evropskom prvenstvu i u Dijamantskoj ligi, dok je u Riju osvojila bronzu u skoku u dalj, dok je hrvatska bacačica diska pobedila na svim tim takmičenjima!

Skandalozna odluka EAA!

Po ovom sistemu navijači mogu da donose važne odluke, prilikom čijeg donošenja bi morali da postoje jasni kriterijumi.

Inače, Ivana Španović i Sandra Perković su dobre prijateljice.

Sandra je tokom Olimpijskih igara u Riju ekskluzivno govorila za Kurir da bodri sve kolege iz nekadašnje Jugoslavije, što je izazvalo snažne reakcije na ovim prostorima.

Ivana i Sandra bi trebalo da budu primer mnogima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track