(VIDEO) SLOVENKE, SPREMITE SE: Evo u kakvom raspoloženju srpske rukometašice dočekuju start na EP
Foto: RSS

Odradile jedini trening pred premijeru

(VIDEO) SLOVENKE, SPREMITE SE: Evo u kakvom raspoloženju srpske rukometašice dočekuju start na EP

Ostali sportovi -

Rukometne reprezentativke Srbije u dobroj atmosferi odradile su jedini trening u "Hovet Areni" u Stokholmu pred uvodni meč sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Dragice Đurić startuju u nedelju u 15.15 časova.

Lepa dvorana u švedskoj prestonici, kapaciteta 8.097 mesta, još uvek je u fazi pripreme za mečeve šampionata Evrope, pa je tako pre treninga srpskih rukometašica urađena i generalna proba otvaranja.

U grupi se takmiče i favorizovane selekcije Švedske i Španije, pa premijerni duel ima veliku važnost i za Srbiju i za Sloveniju. Tri reprezentacije plasiraće se u drugu fazu, u kojoj će se formirati nove dve grupe, a bodovi će se prenositi.

"Igračicama sam rekla da utakmica sa Slovenijom jeste najbitnija samo zato što je prva. Nama je svaka utakmica bitna. Na svakoj utakmici ćemo pokušati da dođemo do pobede. Španija i Švedska su jako ozbiljne reprezentacije. Očekivala sam da će Španija podmladiti reprezentaciju posle Rija, ali oni to nisu uradili. To može biti i prednost za nas. Početak je olimpijskog ciklusa. Imamo mladu reprezentaciju, ali ne i neiskusnu. Raduje me da imamo četiri debitantkinje. Volim da dajem šansu mladim igračicama. Zaslužile su svoje mesto u avionu za Stokholm", poručila je selektor Srbije Dragica Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track