(VIDEO) ZBOG OVOGA SMO GA SLUŠALI: Ovo je 10 prenosa po kojima ćemo pamtiti Duška Koraća
Foto: Dragana Udovičić

Gledanje prenosa bez njegovog glasa neće biti isto

(VIDEO) ZBOG OVOGA SMO GA SLUŠALI: Ovo je 10 prenosa po kojima ćemo pamtiti Duška Koraća

Ostali sportovi -
Legendarni sportski komentator i novinar RTS Duško Korać preminuo je jutros u Urgentnom centru u Beogradu.

Korać je sa velikim ushićenjem prenosio atletiku, skijanje, plivanje, vaterpolo, odbojku i jasno je da posle njegovog odlaska, više ništa neće biti isto.

Evo nekih od legendarnih prenosa po kojima ćemo pamtiti Koraća, koji je mladim kolegama govorio da treba da čitaju mnogo, pamte ključne detalje, i ne koriste ono do čega može da dođe svako ko ume da koristi internet. Godine 2000. prenosio je Duško finale odbojkaškog turnira u kojem je Jugoslavija sa 3:0 savladala Rusju, a na 1:05:00 možete da čujete kako je prokomentarisao bravuru Vanje Grbića o kojoj se i danas sa ushićenjem govori

Godine 2006. godine zbog reakcije na komentare jednog foruma tokom Svetskog prvenstva u atletici bio je suspendovan na mesec, a evo kako je na to reagovao.

Jedan od legendarnih prenosa desio se 2009. godine, kada je plivačica Nađa Higl u Rimu, postala prvak planete na 200 metara prsno.

Kritički je znao da se osvrne na rezultate fudbala, na sebi svojstven način iznoseći svoj stav.

"Mi još nemamo atletski stadion na otvorenom, a sanjamo o dvorani. To što rade naši atletičari su vrhunska ostvarenja. Da li Amela Terzić mora da se odrekne atletike da bi preživela? Kako smo se oprostili od Olivere Jevtić? Aman ljudi. Ajde neka sve ide na moju dušu..."

"Uhapsite me danas, ali to su činjenice" - rekao je Korać avgusta 2011. o preplaćenim domaćim fudbalerima.

Voleo je i odbojku, zbog prenosa jednog meča, umalo nije propustio svadbu kod kumova, a evo kako je objasnio smenu generacija.

Govorio Korać i o Dariji Klišinoj. Evo kome po njemu ne treba fotošop i koga su skauti našli u Amazoniji, ko se igra mišom, a ko je izašao iz špajza...

Korać ni pre a posebno posle trke, nije krio da navija za Jamajčanina, koji je u tom momentu bio povređen, a na kraju je konstatovao da je trijumf najbržeg sprintera današnjice nad Getlinom, pobeda sporta nad farmacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track