(VIDEO) ZVER MORA NA ROBIJU OD 7,5 GODINA: Sarajevski MMA borac priznao ubistvo!
Foto: Printscreen

Nagodba

(VIDEO) ZVER MORA NA ROBIJU OD 7,5 GODINA: Sarajevski MMA borac priznao ubistvo!

Ostali sportovi -

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Omar Mehmedbašić, advokat Tomislava Spahovića, postigli su sporazum o priznanju krivice prema kojem MMA borac pristaje da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest meseci za ubistvo Amila Geca.

Sud će u narednom periodu odlučiti hoće li prihvatiti ovaj sporazum.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buča Potok, Sarajevo počinio krivično delo ubistvo, tako što je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, a koji je usled zadobijenih povreda priminuo 23. aprila ove godine.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških telesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja, navodi se u saopštenju.

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mešovita borilačka veština) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi pre ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je Zver.

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bekstvu da bi se na kraju predali policiji.Na ročištu za produženje pritvora tužilac u ovom slučaju, Igor Dubak, kazao je kako je, prema iskazima iz istrage, a naročito prema sadržaju tri DVD video zapisa sigurnosne kamere na zgradi u ulici Nusreta Prohića 20, gde se ubistvo dogodilo, nesporno da su Spahović i Nišić počinili dela za koja se sumnjiče.Dubak je tada kazao da su kamere zabeležile kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio.

Kurir sport / Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track