VOZI NA STRUJU: Vlade Divac kupio auto Tesla S
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Srpski as među prvima

VOZI NA STRUJU: Vlade Divac kupio auto Tesla S

Ostali sportovi -
Prvi put sam uključio auto-pilot. Fantastično. Fabrika je uradila sjajan posao, pohvalio se predsednik Olimpijskog komiteta Srbije svojim vozilom u Sakramentu

Legendarni Vlade Divac verovatno je prvi Srbin koji poseduje najbolji električni automobil na svetu - „tesla“!Generalni menadžer Sakramento Kingsa po povratku u Kaliforniju odlučio je da se časti nesvakidašnjim autom koji ne zagađuje okolinu. „Tesla S“ je bio pravi izbor jer je ova „zver na struju“ 2013. proglašena automobilom godine, a po luksuzu i performansama bez problema može da stane na crtu najjačim verzijama „mercedesa“, BMW, „audija“...Ameri nagrađuju kupceMeđutim, Divčeva verzija „tesle S“ opremljena je auto-pilotom, najnovijim sistemom koji omogućava da se automobil sam parkira, bezbedno promeni traku u toku vožnje ili, verovali ili ne, čak i dođe na poziv vlasnika. Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije oduševljen je ovim opcijama.- Danas sam prvi put uključio auto-pilot na „tesli“. Fantastično. Fabrika je uradila sjajan posao - oglasio se Vlade Divac.U zavisnosti od motora, ovaj automobil u SAD košta oko 80.000 dolara, a interesantno je da država donira 7.500 dolara svakom ko se odluči da kupi automobil koji ne zagađuje okolinu. Kako se Divac odlučio za srednju opciju, odnosno motor od 380 ks, električni automobil do „stotke“ stiže za 4,4 sekunde, a maksimalna brzina je 209 kilometara na sat. S jednim punjenjem baterija „tesla“ prelazi oko 300 kilometara.Dobio ime po Nikoli TesliNije teško pretpostaviti da je kompanija „Tesla“ iz Silikonske doline, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, uzela ime baš po najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Lakše u saobraćajuDIVČEV GLAS SE I DALJE ČUJE NA NAVIGACIJIVlade Divac je prošle godine pred NBA plej-of učestvovao u humanitarnoj akciji koja je podrazumevalada snimi audio-poruke za GPS aplikaciju.Vlade je tada sjajno odradio posao, čak je i urađen šaljivi video-klip u tu svrhu, a dobri poznavaoci automobila su na osnovu jednog kadra otkrili da se dovezao upravo „teslom“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track