ZAKUVAVA SE PRED MEČ VEKA: Flojd Mejveder tvrdi da je bolji od Muhameda Alija, a objasnio je i zašto
Foto: Reuters

Spušta Manija, diže sebe

ZAKUVAVA SE PRED MEČ VEKA: Flojd Mejveder tvrdi da je bolji od Muhameda Alija, a objasnio je i zašto

Ostali sportovi -
Američki bokser "peckao" Pakjaoa pred njihovu borbu zakazanu za 2. maj i izjavio da je bolji od najboljih u istoriji "plemenite veštine"

Bokserski meč veka između Flojda Mejvedera i Manua Pakjaoa se bliži. Spektal je zakazan za 2. maj. Normalno, atmosfera se zakuvava.

Mejveder koristi svaku priliku da "pecne" Filipinca.

"Mani na suočavanje sa protivnicima uvek dolazi sa ulošcima u cipelama da izgleda viši", poručio je 38-godišnji Amerikanac i dodao:

"Ne znam zašto to radi, kada je samo četiri centimentra niži od mene. I ne znam kako će te uloške prošvercovati u ring".

Mejveder je nedavno izjavio da se zasitio boksa i da će posle duela sa Pakjaoom još samo jednom ući u ring, u septembru, a onda okačiti rukavice o klin. U međuvremenu, američki mediji ga porede sa najvećim bokserima svih vremena povlačeći paralelu između Mejvedera, Šugara Robinsoona i Muhameda Alija.

"Nikada mi neće isprati mozak i nikada neću poverovati da su Šugar Robinson i Muhamed Ali bolji od mene. Priznaću samo jedno: skidam im kapu obojici jer su mi utabali put dovde gde sam sada", u svom stilu je pričao bokser poznat pod nadimkom Novac i na isti način nastavio:

"Muhamed Ali se takmičio samo u jednoj kategoriji, a Leo Spinks ga je pobedio kada je imao samo sedam borbi. U ring sa Flojdom Mejvederom nikada nisu stavili boksera posle samo sedam mečeva".

Možda američki bokser stvarno misli da je bolji od Muhameda Alija, a možda je jednostavno ljut na njega, jer će navijati za Manua Pakjaoa.

Svetu će nedostajati Flojd Mejveder ako zaista ode u penziju, što zbog bokserskog umeća, što zbog njegovih postupaka i priča van ringa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track