ZBOG KOKAINA OSTAO BEZ ŠAMPIONSKE TITULE: Tajson Fjuri vratio WBO i WBA pojase
Foto: Reuters

Kličko čeka novog rivala

ZBOG KOKAINA OSTAO BEZ ŠAMPIONSKE TITULE: Tajson Fjuri vratio WBO i WBA pojase

Ostali sportovi -

Britanski bokser Tajson Fjuri predao je WBO i WBA titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji zbog problema sa depresijom i uzimanja kokaina.

Britanac je rekao da želi da se oporavi od povrede i stanja u kojem se nalazi."Ispred mene je novi izazov i znam da ću, kao i protiv Klička, izaći kao pobednik. Pojaseve sam vratio zbog boksa. To je bila jedina ispravna stvar", rekao je Fjuri.Fjuri je nakon što je u novembru prošle godine osvojio titule pobedom u Diseldorfu protiv Ukrajinca Vladimira Klička dva puta odustajao od revanša, zbog čega mu je oduzeta IBF kruna, a sada je najavio da će se, kada se oporavi, ponovo vratiti u ring."Pojaseve sam osvojio u ringu i smatram da tamo jedino mogu da ih izgubim. Međutim, u ovom trenutku ne mogu da branim titulu. Odluka da predam pojaseve bila je teška i emocionalna", rekao je Fjuri.Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo je licencu Tajsonu Fjuriju."Britanski bord za kontrolu boksa potvrdio je da je bokserska licenca gospodina Fjurija suspendovana do završetka istrage po pitanjima dopinga i medicinskih razloga", navodi se u kratkom saopštenju organizacije.

Za upražnjene titule uskoro će se boriti Kličko i Britanac Entoni Džošua, koji je šampion u verziji IBF."Izgledno je da će se Kličko i Džošua boriti za titulu. Biće to najveći meč u poslednjih 10 godina", rekao je bokserski promoter Edi Hern.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja