ŽIVOT JE ČUDO: Brat teroriste iz Brisela osvojio zlato za Belgiju!
Foto: Fejsbuk

Ide na Olimpijske igre u Rio

ŽIVOT JE ČUDO: Brat teroriste iz Brisela osvojio zlato za Belgiju!

Ostali sportovi -

Belgijski reprezentativac u tekvondou Mourad Lahraui, brat teroriste iz Brisela Nadžima Lahrauija, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou i braniće boje Belgije na Olimpijskim igrama u Riju.

Mourad je sa ponosom predstavljao Belgiju na nekoliko velikih takmičenja širom sveta uključujući i Svetsko prvenstvo koje je održano prošle godine u Rusiji. Međutim, na EP u Švajcarskoj je postigao najveći uspeh u karijeri.

21-godišnji Mourad je u finalu u kategoriji do 54 kilograma savladao Španca Hesusa Tortosa rezultatom 6:3.

Porodica Lahraui, koja je marokanskog porekla, se odrekla Nadžima. Otac je nakon napada u Briselu rekao da se sa sinom Nadžimom nije čuo više od tri godine. Porodica je strahovala da će Nadžim svojim postupcima uništiti sportsku karijeru mladog Mourada.

Nadžim Lahraui, rođen 18. maja 1991. godine u Belgiji, bio je poznat policiji kao fanatik Islamske države, a živeo je pod lažnim imenom. Pre tri godine bio je u Siriji, ali je uspeo da se vrati u Evropu sa novim identitetom, prevarivši službe bezbednosti. Studirao je mašinstvo na Institutu u Šaerbeku, međutim, posle diplomiranja uputio se u Siriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track