ZLATNI DELFIN APELUJE: Spasite Partizan, spasite vaterpolo!
Foto: Reuters

Osvrt na lošu situaciju u našem trofejnom sportu

ZLATNI DELFIN APELUJE: Spasite Partizan, spasite vaterpolo!

Ostali sportovi -

Proslavljeni vaterpolo reprezentativac i bivši igrač Partizana Miloš Ćuk obratio se javnosti sa apelom.

Ćuk, koji je sa "delfinima" osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju, nije ostao ravnodušan zbor problema sa kojim se suočavaju crno-beli.

"Samo nekoliko meseci od istorijskog uspeha naše reprezetacije doživeli smo i to da naš najtrofejniji i klub koji je dao 12 sadašnjih reprezentativaca ne odigra utakmicu na svom bazenu zbog hladne vode. Uoči meča nije se mnogo pričalo o starom rivalu Jugu i velikoj utakmici za ovaj mladi tim Partizana već o nedostatku mazuta, traženju drugih bazena u kojima je voda malo toplija pa čak i o tome da se utakmica možda i ne odigra", rekao je Ćuk.

Partizan je meč Lige šampiona sa Jugom igrao na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović".

"Problemi kao što su katastrofalni uslovi za rad i dugovanja prema igračima više se skoro ni ne pominju. Sve se svelo na to da naš jedini predstavnik u Ligi šampiona i sedmostruki osvajač iste razmišlja o mazutu i pukom preživljavanju", dodao je Ćuk.

On se osvrnuo i na trend da igrači mladi odlaze u inostranstvo.

"Tužno je i to da Partizan više ne može da zadrži ni svoje igrače koji već sa 18, 19 godina odlaze iz kluba u potrazi za boljim uslovima. Na pravom smo putu da se i Partizan svede na amaterski nivo kao što su to već uradili svi drugi srpski klubovi i samim tim ugasimo naš najtrofejniji sport", nastavio je Ćuk.

"Apelujem na sve koji bi trebalo da se bave ovim problemima da bez jakog i stabilnog Partizana uskoro neće biti ni jake reprezentacije a samim tim ni medalja koje su ovom narodu jedina radost", zaključio je Miloš Ćuk.

(volimpartizan.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track