ĐORĐEVIĆ ZAPRETIO ORLOVIMA: Sutra ste moji zbog 0:14 na kraju!
Foto: Saša Pavlić

Samokritični uprkos pobedi

ĐORĐEVIĆ ZAPRETIO ORLOVIMA: Sutra ste moji zbog 0:14 na kraju!

Rio 2016 -

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zamerio je košarkašima na opuštanju u poslednjim minutima meča sa Portorikom.

"Orlovi" su na startu kvalifikacija za Olimpijske igre u "Areni" pobedili Portoriko 87:81 iako su u 37. minutu imali 20 poena prednosti."Sutra su moji zbog 0:14 na kraju", u svom stilu prokomentarisao je Đorđević i dodao:"Igrali smo odlično 35 minuta, a onda je usledio pad, koji je teško objasniti. Možda nije trebalo da se desi. Hteli smo pre vremena da se dopadnemo publici, a treba da pobeđujemo i uvek igramo zajedno".

"Počeli smo malo nervozno. Igrači su bili uzbuđeni, svi su ovo dugo čekali i to je razumljivo. Na kraju smo došli do svoje igre. Odbrana je bila dobra na lopti, počev od Stefana (Markovića), koji je pokrenuo ritam, kao i uvek. Na kraju smo završili loše, što nam ostavlja loš ukus u ustima. Ovo je, ipak, košarka, a oni su sjajan tim", rekao je Đorđević.

Selektor je odgovarao na novinarska pitanja o pojedinim igračima, ali je istakao Vladimira Štimca.

"Ne bih potcenio ulogu Štimca. On svaki put kad dođe na bacanja dobije ovacije publike. Kada sam ga zvao da dođe, rekao je 'šta zoveš, samo mi pošalji poruku da dođem i tu sam'. On je srce ove ekipe, a tako ga osećaju i saigrači", završio je Đorđević.

Samokritičan je bio i najbolji strelac "orlova" Nemanja Nedović sa 14 poena.

"Bili smo jako stegnuti zato što igramo kod kuće. Mnogo bolje smo igrali pripremne mečeve protiv Francuske i Grčke. Moramo da se vratimo na taj nivo da ne bismo imali problema", ocenio je Nedović."Evidentedno je da smo igrali prod ručnom, a naša obaveza je da podignemo navijače", dodao je Nedović.Sledi Angola..."To je, kao i Portoriko, atipična ekipa, ali mi moramo da razmišljamo samo o sebi", zaključio je Nedović.

Nikola Jokić kaže da stegnutost "orlova" s početka meča nije došla kao posledica straha.

"Možda je adrenalin, nije strah. To je bila neka nervoza. Ipak, prebrodili smo to i već u sledećoj utakmici biće lakše", poručio je centar Denvera.

O opuštanju u finišu Jokić je rekao:

"Možda smo prerano shvatili da smo pobedili. Možda smo se opustili, ali nije nas skupo koštalo. Moramo bolje u nastavku turnira ako hoćemo da nešto uradimo ovde. Biće bolje. To je sigurno opomena i neće se više dešavati najverovatnije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track