DRAMA OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Jusein Bolt doživeo povredu, neizvestan nastup u Riju!
Foto: Fonet AP

Jamajčanin se nada najboljem

DRAMA OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Jusein Bolt doživeo povredu, neizvestan nastup u Riju!

Rio 2016 -

Legenda svetske atletike, Jusein Bolt možda neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je doživeo povredu zbog koje se povukao sa finala nacionalnog šampionata Jamajke!

Od nastupa u trci na 100 metara, gde je očekivano izborio finale, morao je odustane jer je u međuvremenu doživeo povredu koja može uticati i na učešće na predstojećim kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

– Osetio sam bol u tetivi nakon prve trke, a potom i u polufinalu, pregledao me je glavni doktor i dijagnostifikovao prvi stepen pokidane tetive. Prijavio sam medicinsko izuzeće sa finalne trke na 100 metara i ostatak nacionalnog prvenstva

– Istog momenata krećem sa terapijama i nadam se da ću biti fit za takmičenje u Londonu 22. jula kako bih obezbedio mesto na Olimpijskim igrama u Riju – napisao je Bolt na društvenim mrežama.

Jusein Bold vlasnik je svetskog rekorda na 100 metara (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19), aktuelni olimpijski šampion i jedini sprinter koji je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track