FILIP FILIPOVIĆ: Ne želimo pritisak, ali hoćemo zlato u Riju
Foto: Dado Đilas

Delfini favoriti na OI

FILIP FILIPOVIĆ: Ne želimo pritisak, ali hoćemo zlato u Riju

Rio 2016 -

Reprezentativac Srbije Filip Filipović rekao je da njegova selekcija ima pravo da se nada zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali je ocenio da je konkurencija u timskim sportovima najveća upravo u vaterpolu.

"Osvežili smo se malo posle priprema i intenziteta koji je bio udarnički do pre par dana. Svaki olimpijac koji krene put Rija mora da sanja ili makar da se nada najvišem odličju. Mi nismo izuzetak, pogotovo što imamo prava na optimizam s obzirom na rezultate koje smo ostvarili u proteklom periodu", rekao je Filipović.

Srbija je aktuelni svetski i evropski prvak, pošto je ove godine drugi put odbranila titulu. "Delfini" su se već navikli na pritisak i ogromna očekivanja javnosti.

"Pritisak je još veći u odnosu na sva ostala takmičenja. Voleli bismo ovog puta odemo odemo bez pritiska, a to je nemoguće. Svi od nas očekuju zlato, a podsetiću vas da je najveća konkurencija u timskim sportovima u Riju upravo u vaterpolu, jer osam ekipa konkuriše za medalje. Mislim da nas svi ostali proglašavaju za prve favorite samo da bi nam otežali, ali, eto, osim nas nema tu nekih prevelikih favorita", rekao je Filipović.

"S obzirom na važnost turnira, mislim da nismo baš toliki favoriti u odnosu na ostale, a naravno da ćemo se truditi da se u toku šampionata dižemo i da dokažemo, pre svega sebi, koliko vredimo i da ovaj vaterpolo koji igramo poslednjih godina nije slučajno najbolji na planeti", dodao je on.

Miloš Ćuk je nešto više od 12 sati pred polazak rekao kako se oseća.

"Što se mene tiče, u pitanju je samo nestrpljenje. Samo da krenemo, da stignemo, da se smestimo i da to počne. Samo sam nestrpljiv", rekao je Ćuk.

On je kazao da će Srbiji biti teže samim tim što je najuspešnija selekcija na svetu poslednjih godina.

"Navikli smo na pritisak, ne možeš da budeš šampion ako ne znaš da se nosiš sa pritiskom. To to smo favoriti znači da će nam biti teže i da će svi hteti nas da pobede. Biće nam teže, ali nema šta, ako hoćemo da budemo najbolji, onda moramo da budemo najbolji u svemu", rekao je Ćuk.

On nije mogao da oceni šta bi bio uspeh, a šta neuspeh za srpski tim.

"Biću iskren, trudim se da uopšte ne razmišljam o tim stvarima. Ne želim da razmišljam šta je uspeh, šta neuspeh. Za mene je uspeh najsjajnije odličje, pogotovo posle svega što je bilo posle nas, ali ne mogu da kažem da je medalja sa Olimpijskih igara neuspeh", rekao je Ćuk.

Vaterpolisti u subotu u podne polaze put Rija, a danas su trenirali na otvorenim bazenima u Košutnjaku. Pre toga su razgovarali sa novinarima i slikali se. Zavod za sport Srbije doneo je "delfinima" tortu, sokove i šampanjac pred ispraćaj u Rio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track