GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Đorđeviću, ne vise ti igrači na čiviluku
Foto: Saša Pavlić

Isprozivao KSS i selektora

GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Đorđeviću, ne vise ti igrači na čiviluku

Rio 2016 -

Izgleda da je Saša zaboravio da su Bobi i Nikola dobri momci, ali kako oni da mu se odazovu kad predsednik KSS nije ni došao na prozivku, pita se legendarni košarkaš

Odluke Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova da se ne odazovu pozivu selektora Đorđevića za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru neprijatno je iznenadila navijače u Srbiji.Po internetu je odmah krenulo prozivanje dvojice centara, a posebno Marjanovića, koji je rekao da želi da bude deo tima na OI, ali ne i tokom kvalifikacija, jer mora da reši pitanje ugovora u NBA.Ipak, ima i onih koji smatraju da nijednog od momaka ne treba kritikovati, te da je problem dublji od onog kako izgleda na prvi pogled. Proslavljeni košarkaš Goran Grbović kaže u razgovoru za Kurir da rukovodstvo KSS, pa ni stručni štab nisu radili kako treba i da je otkazivanje Milutinova i Marjanovića posledica takvog odnosa prema igračima.

Nešto nije u redu... Aleksandar Đorđević i Dragan Đilas
Nešto nije u redu... Aleksandar Đorđević i Dragan Đilas

- Uvek opravdavam igrače, ali razumem i jedne i druge. Sve je ovo posledica lošeg rada u prethodnom periodu. Jednostavno, ne možeš igrača da zoveš pet-šest dana pre okupljanja. Moraš s njima stalno da razgovaraš, a mislim da se to nije radilo. Ovo nije dobro, posebno pred ovaj turnir, na kojem treba da prekinemo serije neodlazaka na OI - kaže Grbović i u dahu nastavlja:- Ovo je amaterizam, barem meni tako deluje. Sve su ovo dobri momci, patriote, ali svesni da je karijera kratka. Izgleda da Saša Đorđević to zaboravlja. Ni tim koji ga prati ne vodi računa o momcima koji igraju preko. Ne vise oni na čiviluku, pa ti dođeš i pokupiš ih. Primetno je nepoštovanje kulta ličnosti tih momaka. Grbović ne razume poteze predsednika KSS Đilasa.- Predsednik Saveza, a ne dođe na okupljanje?! Toliko mu je važno?! I kako onda igrač da poštuje Sašu, nacionalni tim? Olimpijska godina je jedini trenutak kad treba da radiš, da ne spavaš... Pa, dali smo tolike pare za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Kritika... Goran Grbović
Kritika... Goran Grbović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track