(KURIR TV) HISPANO FEŠTA U BEOGRADU: Portoriko savladao Letoniju i čeka Srbiju u finalu
Foto: Fonet

Kvalifikacioni turniru za OI

(KURIR TV) HISPANO FEŠTA U BEOGRADU: Portoriko savladao Letoniju i čeka Srbiju u finalu

Rio 2016 -

Košarkaška reprezentacija Portorika plasirala se u finale kvalifikacionog turnira u Beogradu za Olimpijske igre, pošto je pobedila Letoniju sa 77:70 (17:13, 16:17, 18:20, 26:20).

Protivnik u finalu biće pobednik drugog polufinala, u kome Srbija dočekuje Češku.

Večerašnji rivali odigrali su jako uzbudljiv meč koji je rešen tek u poslednjem minutu, kada je Karlos Arojo postigao trojku 35 sekundi pre kraja i tako Portoriku doneo nedostižnu prednost od 73:68.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džon Holand sa 15 poena, kao i Džej Džej Barea i Karlos Arojo sa po 14.Letoniju je predvodio Janis Tima sa 16 poena.

Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Edi Kasijano ocenio je da je njegova selekcija na timski način pobedila Letoniju, i istakao je da mu je drago što će ekipa imati šansu da se bori za odlazak na Olimpijske igre.

"Utakmica je bila sjajna. Nismo imali mnogo izgubljenih lopti, imali smo kontrolu i lopta se dobro kretala. Najbolji deo možda je kako smo branili šutere i napadali skok. Naša velika trojka, Karlos Arojo, Džej Džej Barea i Renaldo Bolkman, su odradili sjajan posao i bili su lideri. Ovo je timska pobeda. Sada imamo šansu da se borimo za OI", rekao je Kasijano.

Portoriko je prelomio meč 35 sekundi pre kraja, kada je Karlos Arojo postigao trojku i doneo svom timu nedostižnih pet poena prednosti.

"Utakmica je bila jako uzbudljiva. Mnogo nam znači što smo igrali ovakav meč i pobedili, i nama i celoj našoj zemlji. Gde god da igramo, Portoriko je uz nas 200 odsto. Turnir je do sada bio sjajan, a mi smo uradili šta smo želeli – izborili smo šansu da idemo u Rio. Svi su shvatili važnost utakmice, bili su koncentrisani i doprineli pobedi. Sada se baš radujemo onim što smo uradili", rekao je plejmejker Portorika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track