JOVANA OTPUTOVALA U RIO: Ja sam žena u koju niko nije verovao
Foto: Saša Pavlić

Mauntin bajk

JOVANA OTPUTOVALA U RIO: Ja sam žena u koju niko nije verovao

Rio 2016 -

Srpska biciklistkinja Jovana Crnogorac rekla je danas da joj je čast što će predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama, posebno jer u nju niko nije verovao.

"Čast je predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama, to je velika stvar za mene. Na sve to, žena, u koju niko nije verovao. Generalno, kod nas u savezu i sportu niko ne veruje u ženski biciklizam", rekla je Crnogorac novinarima pred put u Rio de Žaneiro.

Jovana Crnogorac će biti jedina srpska predstavnica u mauntin bajku na Olimpijskim igrama.

Ona je kazala da je imala napornu sezonu i da je u dva meseca učestvovala u 36 trka. Cilj joj je da u Rio de Žaneiru bude medju 10 najboljih.

Ovoj 24-godišnjakinji će Igre u Riju biti prve u karijeri. Kako je rekla, nada se da će još dečaka i devojčica krenuti njenim putem.

Crnogorac je rekla da je staza u Riju tehnički veoma zahtevna i da će trka biti zanimljiva.

Njen trener Nemanja Vajs rekao je da od Jovane očekuje najbolju trku u sezoni i da je ona pokazala da je u životnoj formi.

"Dva puta je bila treća na Svetskom kupu i zna šta je to podijum. Dokazala je da može da bude u pet ili 10. Formu, noge i telo ima, bitno je da se dobro prilagodi, da put protekne kako treba i mislim da možemo da budemo lepo iznenadjenje", rekao je Vajs.

Prema njegovim rečima, vreme Jovane Crnogorac tek dolazi.

Vajs je naveo da je mauntin bajk mlad sport i da Srbija ima potencijal da na Olimpijskim igrama u Tokiju za četiri godine ima tri predstavnika, dve devojke i jednog momka.

Jovana Crnogorac će na Olimpijskim igrama nastupiti u subotu, 20. avgusta u 17.30 po srednjoevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track