Priprema za Olimpijske igre

(KURIR TV) EVROPSKE ŠAMPIONKE SPREMNE ZA RIO: Srpske košarkašice ponovo pobedile Tursku

Rio 2016 -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu nad Turskom u prijateljskom meču u hali "Ranko Žeravica".

Juče su izabranice Marine Maljković pobedile 60:53, a večeras 61:51 (20:14, 11:13, 8:14, 22:10).

Srpkinje su otpor gošći slomile u poslednjoj deonici, a najzaslužnija za uspeh bila je Saša Čađo sa 13 poena, Jelena Milovanović i Danijel Pejdž dodale su po devet, Ana Dabović osam, Sonja Petrović sedam...

Lara Sanders sa 13 poena i Isil Alben sa jednim manje bile su bolje od ostalih u reprezentaciji Turske.

Utakmicu je sa tribina hale na Novom Beogradu posmatralo oko 1.000 gledalaca.

Bio je to duel dve selekcije učesnice Olimpijskih igara.

Evropske šampionke prvi meč na turniru u Riju, u koji putuju 30. jula, igraki protiv Španije, 7. avgusta, a protivnice u grupi su im i Kanada, Sjedinjene Američke Države, Kina i Senegal.

Reprezentacija Srbije će pre početka Igara odigrati još dva kontrolna meča, sa Brazilom i Australijom.

"Želele da smo da odigramo kao na samom početku Olimpijskih igara – u dva dana dve utakmice, pošto nas tamo čekaju susreti sa Španijom i Kanadom. Naravno da je to mnogo teško sa ekipom kao što je Turska, mi smo se svih ovih godina sa njima žestoko borili. Imali smo izuzetno lošu treću četvrtinu i to je nešto na čemu ćemo morati da radimo, na sam ulazak u taj period. To smo ispravili u četvrtom, skokovi su nam bili problem, mi smo tim koji timski mora da ide na skok, nema dominantne igrače kao što je Sanders iz Turske. Svi naši protivnici u Riju su na tom polju dominantni i tome ćemo se posvetiti tokom poslednje nedelje pred Rio", istakla je selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković i dodala:

"Zadovoljna sam ovim utakmicama, ali nam ostaje mnogo posla, imamo još celu nedelju u Beogradu i dve utakmice u Brazilu i tamo nas čeka period adaptacije. Moraćemo što bolje da se pripremimo za sve ono što nas čeka na terenu, a i van njega. Verujem da ćemo biti spremni za prvu utakmicu sa Španijom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track