(KURIR TV) MAJKA DAVORA ŠTEFANEKA: Moj sin nije Hrvat!
Foto: Dado Đilas

Odbrusila autoru sramnog teksta

(KURIR TV) MAJKA DAVORA ŠTEFANEKA: Moj sin nije Hrvat!

Rio 2016 -

Hrvatski portal Indeks na, blago rečeno, neobičan način ispratio je trijumf Davora Štefaneka na Olimpijskim igrama u Riju.

Rvač iz Subotice je u kategoriji do 66 kilograma osvojio zlatnu medalju, prvu za Srbiju u Brazilu, a hrvatski portal je vest naslovio sa "Prvu medalju za Srbiju osvojio je Hrvat".

"Davor Štefanek, jasno je po prezimenu, je Hrvat, čak i da ne znamo da je rođen u Subotici, koja je bez obzira na to što je u Vojvodini, pre raspada Jugoslavije i rata, bila jedan od najvećih hrvatskih gradova", piše u uvodu ovog teksta.

Đenđi i Davor Štefanek, Foto: Printskrin
Đenđi i Davor Štefanek, Foto: Printskrin

Na ovo je reagovala majka Davora Štefaneka, Đenđi Štefanek. Odbrusila je Hrvatima koji nisu imali mira, provocirajući da je on njihov.

"Moj Davor nije Hrvat, to neko piše gluposti i on je to i demantovao. On je državljanin Srbije i mi smo ga othranili tako da pripada Srbiji. Nikada se nacionalno nismo opredeljivali, bili smo Jugosloveni, ali će se on uvek boriti za Srbiju", rekla je Đenđika za Alo.

Autoru teksta, koji se potpisao inicijalima Z. A. upućujemo ispravku, Štefanek nije osvojio "broncu", već zlatnu medalju, koju je po završetku finalne borbe proslavio sa srpskom trobojkom i porukom: "Živela Srbija".

Foto: Printskrin Indeks
Foto: Printskrin Indeks

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek ni u trenucima slavlja ne zaboravlja svoje navijače i sve one koji su ga podržali na putu ka vrhu.

Štefanek je posle osvajanja zlatne medalje Rio de Žaneiru poslao poruku čitaocima Kurira. Sve ih je pozdravio i poručio: "Živela Srbija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track