Prijem u predsedništvu

(KURIR TV) OLIMPIJCI KOD PREDSEDNIKA Nikolić: Srbija ne postoji zbog nas, ali postoji zbog vas

Rio 2016 -

Srpske olimpijce, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu primio je predsednik Tomislav Nikolić.

1 / 14 Foto: Dragan Kadić

Posle prijema, naši sportisti su se preseliti na plato ispred Doma narodnde skupštine Srbije gde su ih čekali navijači.

TOK PRIJEMA:

19:28 - Počeo je koktelPosle zvaničnog dela prijema kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, usledio je koktel.

19:26 - Raduljica: Pozdrav za Republiku Srpsku, Crnu Goru i Kosovo Košarkaš Miroslav Raduljica je izjavio za RTS:"Ispisali smo stranice ne samo košarke već srpskog sporta. Pozdravio bih Republiku Srpsku, Crnu Goru i Kosovo, sve koji su navijali za nas i sve koji se osećaju Srbima".

19:17 - Tijana Bogdanović: Sjajna atmosfera u timuTijani Bogdanović, koja je osvojila srebro u tekvondu, imala je čast da se obrati u predsedništvu ispred sportista."Nadam se da smo opravdali sva očekivanja. Sjajna atmosfera je bila u timu. Bodrili smo jedni druge. Ovo su bile moje prve Igre i oduševljena sam atmosferom. Hvala vam svima", istakla je Tijana.

19:14 - Udovičić: Medalje govore više od rečiMinistar Udovičić je rekao da medalje govore više od reči."Vaše medalje govore više nego milion reči koje bih rekao. Hvala vam što ste Srbiju učinili srećnom, uspešnom i ponosnom zemljom. Svaka čast, carevi i carice", rekao je Vanja Udovičić.

19:10 - Nikolić: Srbija ne postoji zbog nas, već zbog mnogih od vas"Borili ste se za sve nas, za decu koja u vama vidi idole i molim vas da se malo raširite po Srbiji, da vas pipnu ta deca, da vide da ste od krvi i mesa. Mnogo ste bolji od mnogih u svetu. Hvala vam, hvala vam, hvala vam, zato što ne znam drugu reč koja bi mogla da objasni ono što osećam. Kada bi Olimpijske igre mogle da budu svake godine, pa da nas obradujete svake godine", rekao je Nikolić u obraćanju sportistima.Predsednik je kazao da su on i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ispratili sportiste sa najlepšim željama, da su ih zajedno s Nikolićevom suprugom Dragicom obišli u Riju kako bi im "dali još malo podstreka"."Vi ste tamo uradili sve što je Srbija očekivala, sve što je moglo da nas obraduje. Borili ste se najbolje što možete. Sad svi strepe kad je protivnik Srbija u bilo kom sportu", kazao je predsednik Srbije.On je naveo da će država učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne."Država će da učini sve što je u njenoj moći i dužnosti. Moći nisu prevelike, a dužnosti su prevelike jer ste podigli naciju. Milioni su strepeli kad svako od vas uzme loptu, podigne ruku, napravi pokret. Srbija je tu, Srbija ne postoji zbog mnogih od nas, ali postoji zbog vas", rekao je Nikolić.

19:07 - Olimpijci pevaju himnu

Čim su se začuli prvi taktovi himne "Bože pravde", srpski olimpijci su je zapevali u glas.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

19:02 - Đorđević: Ponos, zadovoljstvo i srećaSelektor košarkaša Aleksandar Đorđević je pred kamerama poručio: "Osećam puno ponosa i zadovoljstva i sreće što smo obradovali naciju", rekao je Đorđević i dodao:"Čestitke svim sportistima".

18:53 - Štefanek: Tresao sam se pred SubotičanimaDavor Štefanek je prvi naš sportista koji je osvojio medalju čime je inspirisao ostale naše takmičare."Veoma mi je drago što sam uspeo da ih inspirišem. Rekao sam i tada da bih voleo da ih pokrenem i da ćemo osvojiti pet, šest medalja. Srećom, pogrešio sam. Osvojili smo više", rekao je Štefanek za RTS.Štefanek je pre nekoliko dana stigao u Srbiju i odmah pohitao u svoju Suboticu gde mu je upriličen prijem."Bio sam 2014. na balkonu, ali sam se tresao pred Subotičanima", nastavio je sjajni rvač i dodao:"Te 2014. sam rekao da se vidimo na balkonu i posle Rija".

18:45 - Olimpijci su stigli u Predsedništvo

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track