OLIMPIJSKI KARAVAN U VLASOTINCU: Sa učesnicima Ekolimpijade družio se atletičar Predrag Filipović
Foto: OKS

Olimpijska aleja

OLIMPIJSKI KARAVAN U VLASOTINCU: Sa učesnicima Ekolimpijade družio se atletičar Predrag Filipović

Rio 2016 -

Predrag Filipović, reprezentativac Srbije u brzom hodanju, koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama ovog leta u Riju, bio je gost “EkOlimpijade” koja je pod sloganom “Moje školsko eko dvorište”, održana u Vlasotincu.

1 / 2 Foto: OKS

U osnovnoj školi “8. oktobar” u selu Konopnica Predrag je sa đacima posadio pet stabala i simbolično otvorio “Olimpijsku aleju”.

Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Coca-Cola je istoj školi poklonila komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo. Učesnici EkOlimpijade imali su prilku da razgovaraju sa našim atletičarem i da od njega čuju nešto o njegovim očekivanjima od predstojećih Olimpijskih igara, kao i iskustvu sa prethodnih.

Predrag Filipović zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije što je EkOlimpijada došla u Vlasotince, izrazio je zadovoljsto zbog učešća velikog broja dece na događaju.

“Najviše bih voleo da vi nastavite tradiciju i da Vlasotince i u budućnosti ima svog predstavnika na Olimpijskim igrama.”

On se družio sa učesnicima i oprobao u sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Milan Jović, potpredsednik Opštine Vlasotince poručio je deci učesnicima EkOlimpijade da se u budućnosti što više bavite sportom i da čuvaju svoju okolinu za sebe i za buduće generacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track