OSAM VELIČANSTVENIH: Ovo su srpske porodice koje su dale i roditelje i decu olimpijce
Foto: Profimedia, Kurir

Ekskluzivni Kurirov serijal

OSAM VELIČANSTVENIH: Ovo su srpske porodice koje su dale i roditelje i decu olimpijce

Rio 2016 -

U susret predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Kurir je ekskluzivno pripremio serijal tekstova o roditeljima i deci olimpijcima.

U osam tekstova koliko ćete narednih dana čitati, saznaćete kako roditelji nekoliko decenija kasnije gledaju na Olimpijske igre i sve što ih prati, ali i kako najmasovniji sportski događaj posmatraju njihovi naslednici.

Pitate se zašto osam nastavaka?

Upravo toliko porodica u kojima su i roditelji i deca bili na Igrama, kod nas postoji. Tu su: Milan i Nataša Janić - Dušev, Ivana Maksimović - Anđušić i Goran Maksimović, Sonja i Rade Petrović, Dušan i Ognjen Filipović, Milivoj i Aleksandar Karakašević, Miroslav i Aleksandar Aleksić, Zoran i Nikola Kalinić, Miodrag i Mihajlo Mitić.

Goran i Ivana Maksimović, Foto: Dado Đilas
Goran i Ivana Maksimović, Foto: Dado Đilas

Ako budete pratili serijal koji je zamišljen kao uvod u takmičenja koja nas u Brazilu očekuju, saznaćete mnogo anegdota i do sada ne ispričanih priča o uspesima, tugama, medaljama, olimpijskom selu...

Čitaćete na primer zašto je Nataša Janić ostala u Sidneju mesec dana duže, potpuno sama, zbog čega se Goran Maksimović više radovao ćerkinom srebru nego svom zlatu, šta Aleksandar Karakašević nikada nije oprostio ocu Milivoju, a šta je Nikola Kalinić pred odlazak u Rio pitao tatu Zorana...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track