PREDSEDNIK I KURIR OPET NA OI Nikolić: Daće bog i svih deset medalja
Foto: Dado Đilas

Ekskluzivno

PREDSEDNIK I KURIR OPET NA OI Nikolić: Daće bog i svih deset medalja

Rio 2016 -

Reporter Kurira, kao i pre četiri godine, s Nikolićem analizirao šanse srpskih sportista

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je bio VIP gost na podizanju srpske zastave u olimpijskom selu u Rio de Žaneiru.

Ovo su druge Olimpijske igre u toku Nikolićevog mandata, a kao i prošlog puta, ekipa Kurira imala je ekskluzivnu priliku da s predsednikom porazgovara o šansama naših sportista u Brazilu.U pauzi slikanja s Jelenom Janković i suprugom Dragicom, prošli smo mnogobrojno obezbeđenje i prišli Nikoliću, zamolivši ga za kratak razgovor.Najpre smo ga podsetili na susret u Londonu. Predsednik je uzeo telefon i pažljivo posmatrao sliku na kojoj smo obojica upadljivo mlađi. Naravno da nije mogao da odbije moju molbu da ovekovečimo i ove Igre.- Naravno, dođite da se fotografišemo - pozvao me je raspoloženi predsednik i zapodenuo razgovor.- Šta mislite, hoćemo li proći bolje nego u Londonu? - upitao me je.Za trenutak sam zastao, ček prvo da promislim šta da mu odgovorim. Da li da budem diplomata ili da razbijem led? Političar nisam, a i Toma je čovek iz naroda, pa mu odgovorih:- Ma, naravno, uzećemo bar deset medalja - rekoh i ne trepnuh.Nikolić je i sam bio iznenađen odgovorom, ali kad sam ga upoznao sa svim ozbiljnim kandidatima za medalje, morao je da se složi sa mnom.- Daće bog da bude tako. Samo da budu zdrava ova naša deca i ništa nije nemoguće.

Uspomena... Selfi Dragice Nikolić i reportera Kurira
Uspomena... Selfi Dragice Nikolić i reportera Kurira

Obezbeđenje, međutim, nije imalo sluha za našu diskusiju, takav im valjda posao, pa smo se pozdravili s predsednikom i zakazali susret na nekom od predstojećih takmičenja.

Susret s teniserkomJELENA, MOGU LI DA SE SLIKAM S VAMAPo završetku ceremonije podizanja zastave u olimpijskom selu prva dama Srbije Dragica Nikolić ostala je u razgovoru s teniserkom Jelenom Janković.Posle nekoliko trenutaka pridružio im se i predsednik, koga je Jelena zamolila za zajedničku fotografiju. Nikolić je, međutim, uzvratio kontramolbom.- Jelena, mogu li ja da se slikam s vama - odgovorio joj je Nikolić i pokazao kakav je šarmer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track