REZIME PRVOG DANA OI: Srbi odlični u kolektivnim sportovima, u pojedinačnim podbacili
Foto: Reuters

Furiozni Nole i Ziki, odbojkašice i košarkaši

REZIME PRVOG DANA OI: Srbi odlični u kolektivnim sportovima, u pojedinačnim podbacili

Rio 2016 -

Prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpske reprezentacije u kolektivnim sportovima zabeležile su dobre rezultate na startu borbi u grupama, što se ne može reći za naše uzdanice u pojedinačnim disciplinama.

Vaterpolisti su bili favoriti protiv Mađara, ali su na kraju bili zadovoljni bodom, jer su do njega došli pogotkom Filipovića četiri sekunde pre kraja - 13:13. Prethodno su "delfini" gubili 6:10.

Pobede su zabeležile odbojkašice i košarkaši.

Izabranice selektora Zorana Terzića furiozno su odigrale protiv Italije i trijumfovale maksimalnim rezultatom 3:0.

Ni "orlovi" pod obručima nisu imali problema sa Venecuelom - 86:62.

Sjajni su danas bili i Novak Đoković i Nenad Zimonjić, koji su deklasirali hrvatski dubl Marin Čilić - Marin Draganja - 6:2, 6:2.

Međutim, teniserke su u potpunosti razočarale.

Ana Ivanović je poražena u prvom kolu singla od Karle Suarez Navaro 6:2, 1:6, 2:6, posle čega je najavila oproštaj od reprezentacije. Neuspeh je doživela i Aleksandra Krunić protiv Francuskinje Kristine Mladenović 1:6, 4:6, a Krunićeva je kasnije eliminisana i u dublu sa Jelenom Janković, pošto su bolje od njih bile Britanke Heder Votson i Džoana Konte 2:6, 1:6.

Reprezentativke u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović zauzela je 12, a Andrea Arsović tek 26. mesto u disciplini vazdušna puška 10m, pa se nisu plasirale u finale. Do finala nisu stigli ni Dimitrije Grgić i Damir Mikec, jer su u istoj disciplini zazeli deveto, odnosno 25. mesto.

Ni u plivačkim kvalifikacijama se srpski takmičari nisu proslavili. Velimir Stjepanović je bio 14. na 400 metara slobodno, Čaba Silađi je bio 26. na 100 metara prsno, a Anja Crevar je bila 20. na 400 metara mešovito.

Veslači Marko Marjanović i Andrija Šljukić zauzeli su četvrto mesto u trećoj trci discipline dubl skul, pa će u nedelju veslati u repesažu, a Miloš Vasić i Nenad Beđik nisu ni završili trku na 2.000 metara, ali su sudije odlučile da im ipak pruže šansu u repesažu.

Stonoteniser Aleksandar Karakašević je stigao do prvog kola posle pobede u kvalifikacijama, ali je zatim poražen od Britanca Pola Drinkhola 1:4.

Biciklista Ivan Stević nije završio drumsku trku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track