SELEKTORKA PRUŽA ŠANSU NAJMLAĐIMA: Marina Maljković odredila 12 košarkašica za Rio
Foto: KSS

12 gracija za Olimpijske igre

SELEKTORKA PRUŽA ŠANSU NAJMLAĐIMA: Marina Maljković odredila 12 košarkašica za Rio

Rio 2016 -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković odredila je 12 igračica koje će nositi dres naše ekipe na Olimpijskim igrama u Riju.

Uz kapitenku Milicu Dabović u avionu za Rio će biti još i: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

-Želim da se zahvalim ne samo Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić, nego i svim devojkama koje su bile sa nama na pripremama, a to su i Milena Marjanović, Biljana Stjepanović, Aleksandra Stanaćev i Sanja Orozović jer su one svojim profesionalizmom i vedrim duhom doprinele dobrom radu i dobrom treningu, tako da u ovom momentu možemo zaista biti zadovoljni prvom nedeljom u Beogradu, pa Zlatiborom i onim što se sad i videlo protiv reprezentacije Turske. Donela sam odluku da vodim dve najmlađe igračice Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i posle mene bude najbolja moguća. To je jedini razlog moje odluke. U naredne dve nedelje do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške, a grešaka ima i to dosta, ali mislim da ako nastavimo da radimo ovim tempom, da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju spremno dočekati početak Olimpijskih igara – istakla je selektorka Marina Maljković. Srpske košarkašice su slobodan dan posle dve utakmice protiv Turske iskoristile za timsko fotografisanje, koje je, kao i obično, proteklo u izvanrednoj atmosferi. Ekipa će u Beogradu trenirati do subote, kada će preko Dubaija krenuti za Rio. Do početka takmičenja i prve utakmice protiv Španije 7. avgusta, odigraće dve prijateljske utakmice protiv Australije i Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track