SLAVI SE NA KOSMETU, U SRPSKOJ I CRNOJ GORI: Srbi kliču svojim šampionima!
Foto: Damir Dervišagić

Euforija

SLAVI SE NA KOSMETU, U SRPSKOJ I CRNOJ GORI: Srbi kliču svojim šampionima!

Rio 2016 -

Centrom Banjaluke kruži kolona automobila sa istaknutim srpskim zastavama, a uz zvuke sirena čuju se i povici: "Srbija, Srbija"

KOSOVSKA MITROVICA, BANJALUKA - Uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi u Riju proslavljen je večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Slavlje je na ulicama Kosovske Mitrovice počelo odmah posle završetka finalne utakmice u kojoj su srpski vaterpolisti nadigrali Hrvatsku.

Ulicama Kosovske Mitrovice kružili su automobili koji su bili okićeni zastavama Srbije, a građani su se okupili kod glavnog mosta na Ibru gde se klicalo Srbiji i pevalo i uz paljenje baklji.

Na licu mesta mogli su se videti i pripadnici kosovske policije.

Inače susret Srbije i Hrvatske budno je praćen u kafićima na severu Kosova a u Leposaviću utakmica je praćena putem video bima na otvorenom.

Odmah po završetku vaterpolo utakmice na Olimpijskim igrama, u kojoj je reprezentacija Srbije pobedom nad Hrvatskom osvojila zlatnu medalju, na ulicama Banjaluke počelo je slavlje.

Centrom grada kruži kolona automobila sa istaknutim srpskim zastavama, a uz zvuke sirena čuju se i povici: "Srbija, Srbija".

Gradom odjekuju i eksplozije od pirotehničkih sredstava.

Slavi se i u drugim gradovima, u Nišu, odakle je reprezentativac Sava Ranđelović, u Čačku, i tradicionalno u Podgorici, Baru, Herceg Novom...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track